Carpaccio de dovlecei verzi si galbeni


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete italiene / Retete vegetariene / Aperitive / Retete de post / Retete raw vegan /



5.0 - 24 voturi

carpaccio este un termen italian si inseamna felii subtiri. se poate face din carne de vita sau diverse legume sau fructe. conditia este sa fie crude si foarte proaspete, deci de calitate. in general, se foloseste o marinata aromata sau un sos, care sa le dea gust.
dovleceii proaspeti sunt ideali pentru un carpaccio vegetarian pentru ca se inmoaie foarte repede si sunt deliciosi in salata cruda.
se spala foarte bine un dovlecel galben si unul verde, ambii sa fie tineri si cu coaja subtire. este de preferat sa aveti legume netratate chimic, deoarece le veti servi cu tot cu coaja, care este plina de vitamine.
se feliaza subtire si se presara cu sare. deasupra se stoarce suc de lamaie si se adauga o lingura de ulei de masline, se amesteca. se aseaza pe o farfurie, in randuri, se toarna marinata peste ei. optional, se condimenteaza cu piper, oregano uscat si putina boia (dulce sau iute) pentru culoare. 

se lasa la marinat 30 de minute si se servesc cruzi. daca doriti sa-i serviti mai tarziu, acoperiti cu o folie alimentara si lasati-i la frigider. sunt deliciosi si a doua zi. 


cine doreste, poate sa adauge si putin usturoi, de preferat putin inainte de servire.
pofta buna!