Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Fasole cu carnati (mancare traditionala romaneasca)


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete romanesti / Retete dieta South Beach / Retete dieta Montignac / Retete de porc /







VIDEO:



De 1 decembrie se serveste "fasolea cu carnati", ca o mancare traditionala romaneasca. Deci orice romanca trebuie sa stie sa o faca. Si evident ca exista foarte multe retete, fiecare cu stilul ei. Eu o sa va prezint o reteta foarte deosebita, extrem de gustoasa, cu care va puteti mandri in fata unor musafiri straini (daca vor ceva traditional romanesc).
Strainii raman mereu impresionati de bunatatea mancarurilor noastre traditionale, asa ca avem toate motivele sa fim mandri de arta culinara romaneasca.
Vom face o fasole cu legume (ceapa, ardei grasi multicolori si morcov), bine condimentata, servita cu deliciosii carnati de casa romanesti.

Ingrediente:
-500 gr de fasole (eu o prefer pe cea pestrita, bobul ramane intreg dupa fierbere)
-o ceapa
-ardei grasi colorati
-un morcov
-suc de rosii
-ulei
-piper
-boia
-cimbru uscat
-sare
-500 gr carnati de casa
-patrunjel verde
-un varf de cutit de bicarbonat 


Ca orice reteta traditionala, si "fasolea cu carnati" va cere mult timp de pregatire, dar incercati sa respectati etapele pentru a obtine un rezultat deosebit de bun.
Fasolea se alege, se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte. Bobul de fasole se va umfla, dublandu-si volumul. A doua zi aruncati apa si scurgeti fasolea.
Ca sa reusiti o reteta de fasole trebuie sa stiti un lucru: fasolea se fierbe in 3 ape(la ultima apa adaugati un varf de cutit de bicarbonat).
Puneti apa la fiert intr-o oala. Adaugati si fasolea si lasati-o sa fiarba 15 minute.
Intre timp fierbeti cea de-a doua apa.
In oala cu fasolea, apa se va colora. Scurgeti fasolea, aruncati apa.



Adaugati fasolea scursa si prefiarta in cea de-a doua apa clocotita.
Lasati iar sa fiarba cam 15 minute si aruncati iar apa.


Ultima oara va fi prepararea finala. Deci acoperiti fasolea cu apa clocotita (nivelul apei sa fie putin peste cel al stratului de fasole). Adaugati bicarbonatul. Acesta  ajuta fierberea si previne indigestia.



Caliti ceapa in putin ulei pana devine sticloasa. Cand caliti ceapa, presarati sare peste ea, ca sa se inmoaie mai repede.


Adaugati morcovul tocat cubulete peste ceapa si continuati sa caliti inca 3 minute.


Luati spuma care se formeaza la suprafata.


Apoi adaugati legumele prajite (cu uleiul din tigaie).


Lasati sa fiarba pana cand toate legumele sunt aproape fierte.
Tocati ardeiul cubulete.


Adaugati si ardeiul calit usor in mancare si continuati fierberea.


Caliti putin jumatate din cantitatea de carnati.


Adaugati si carnatii (cu uleiul lor) in oala si lasati-i sa fiarba cu toata mancarea (fasolea va lua un gust nemaipomenit de bun de afumatura si condimente ). Condimentati cu sare, piper, cimbru uscat, boia.


Intre timp faceti "prajeala"(acesta este termenul popular): Prajiti sucul de rosii (cam o ceasca) in putin ulei, pana se ingroasa putin.


Adaugati "prajeala" peste fasole.


Continuati sa o fierbeti pana cand scade, iar sosul devine legat.


Adaugati putin patrunjel tocat inainte de a stinge focul.


Se serveste cu carnati prajiti bine, rumeniti frumos pe toate partile, stropita cu uleiul in care s-au prajit carnatii.


Garnitura clasica este cea de muraturi, asa ca o portie de castraveciori murati, este mai mult decat binevenita.


Aceasta este varianta mai "moderna" de prezentare.
Varianta mai clasica:


Sa aveti pofta mare! Si sa fiti mandri ca sunteti romani!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Salata de vinete ungureasca
Salata de vinete ungureasca

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete fructe de mare
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2014, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro