Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Friptura tiganeasca


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete de porc / Retete craciun /
5.0 - 24 voturi








O reteta aromata si picanta de friptura de porc, colorata ca spiritul liber al etniei rome, care trezeste pofta de viata , friptura de porc tiganeasca este ideala pentru un pranz rustic, fara pretentii, cand va doriti ceva original si autentic.
Lasati prejudecatile la o parte si incercati sa va priviti toti vecinii cu interes pentru cultura si valorile lor. S-ar putea sa ne intelegem toti mai bine, daca ne-am cunoaste valorile traditionale, mentalitatea si stilul de viata!
Ce pot eu sa spun este ca nu etnia face vecinul bun, ci educatia, respectul si sufletul omului. Generalizarile nu fac decat sa ne strice relatiile interumane( "Nu exista padure stricaciuni"). Asa cum legile judeca faptele si nu etnia, asa ar trebui sa facem si noi. Pentru ca si noi , la randul nostru, putem si gresit judecati in functie de nationalitate.
Dupa ce am vazut un documentar despre folclorul tiganesc, pot sa spun ca am ramas impresionata de vivacitatea muzicii lor si de spiritul lor vesel, care transpare atat in dansuri, cat si in arta culinara. Manelele nu reprezinta muzica traditionala tiganeasca, asa cum probabil crede multa lume.
Mancarea tiganeasca este caracterizata prin culoare si arome puternice, rusticitate si...pasiune. Poate fi o experienta interesanta!

Ingrediente:
-muschi de porc (reteta merge si cu ceafa de porc si cotlete)
-lapte
-cativa catei de usturoi ( la 2 muschiuleti cam 7 catei de usturoi)-functie de cat de mult suportati usturoiul
-putina faina
-pasta de ardei iute (daca vreti si mai picant) sau boia iute
-sare
-piper
-boia dulce
-ulei


Reteta necesita un timp indelungat de preparare, deoarece prevede marinarea carnii in lapte cu usturoi macinat (traditional se lasa o noapte la frigider).
Se taie carnea in felii, se sareaza si se acopera cu lapte. Se adauga usturoiul macinat si se acopera cu o folie alimentara bolul. Introduceti la rece, macar cateva ore, daca nu aveti timp o noapte. Eu am lasat cateva ore si a fost suficient.


Scurgeti marinata si aruncati-o.


Stergeti fiecare felie de surplusul de usturoi si apoi presarati boia si piper peste carne.


Daca vreti mai iute, adaugati si o lingurita de pasta de ardei iute sau putina boia iute. Presarati cu faina si prajiti carnea la foc mediu.


Cand este rumenita, intoarceti si pe cealalta parte.


Scoateti fripturle pe un servetel absorbant.


Daca vreti o varianta putin mai sanatoasa, nu prajiti carnea. Ungeti o tava cu putin ulei si puneti fripturile una langa alta. Dati tava la cuptor la 180 de grade. E gata cam in 30 de minute, cand sunt rumenite.


Se serveste cu garnitura preferata: cartofi, orez, legume si o salata rece, acrisoara, care sa mai stinga putin "focul" retetei.


Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro