Mancare de pui cu fasole verde




5.0 - 24 voturi



mancarea de pui cu fasole verde este o reteta traditionala romaneasca, foarte simpla si gustoasa. aceasta reteta aduce un plus de gust de savoare prin adaugarea vinetelor, ardeilor si dovleceilor copti. reteta poate fi facuta si de post, fara carne, fiind si asa foarte gustoasa.
ingrediente:
-2 piepti de pui fara pielita
-500 gr fasole verde lata
-o ceasca de suc de rosii gros
-o ceapa
-3 catei de usturoi
-ulei de masline
-sare, piper, cimbru uscat
- vinete, ardei si dovlecei copti (optional)
-patrunjel verde


tocati ceapa si caliti-o cateva minute. adaugati fasolea verde si o ceasca de apa si lasati sa fiarba la foc mare.


intre timp caliti puiul taiat cubulete..


daca aveti vinete coapte, ardei si dovlecei copti, puteti sa le faceti un piure si sa-l adaugati in mancare . va da un plus de consistenta si gust acestui preparat.


cand a scazut apa, adaugati sucul de rosii peste fasole.


apoi piureul de vinete, ardei si dovlecei.


continuati sa fierbeti, amestecand mereu. cand puiul este bine facut, adaugati-l peste fasole (cu tot cu sosul din tigaie).


presarati sare, piper si cimbru, dupa preferinte. continuati sa mai fierbeti, la foc mic, pana cand se ingroasa bine sosul ( cam inca 5 minute).


la sfarsit, adaugati patrunjel tocat si opriti focul.


se serveste calda.


pofta buna!