Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Paine cu masline verzi si capere


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete vegetariene / Paine /
5.0 - 24 voturi











Painea cu masline si capere este una dintre cele mai inspirate retete de paine-aperitiv, cu o puternica aroma mediteraneeana si un gust atat de bun , atat de natural si de inmiresmat, incat cu greu va veti opri la o singura felie.
Textura acestei paini este foarte placuta, iar contrastul dintre crusta crocanta si miezul moale-elastic si pufos face deliciul degustarii feliilor de paine cu masline.
Aceasta paine are un gust atat de placut incat poate fi servita simpla, taiata bucatele, langa un pahar de vin alb, dar, daca va doriti o gustare suprema, puteti sa folositi feliile de paine cu masline si capere ca baza pentru sandwichurile voastre preferate.
Aceasta paine este sanatoasa si naturala, combinatia dintre faina de secara si cea de grau aducand un gust aparte, rustic, usor dulceag, care reliefeaza si mai bine accentele sarate (maslinele, caperele si sarea marina).
Reteta este o adaptare dupa cartea de retete a masinii de paine cu care am executat aceasta bunatate de paine.

Ingrediente:
- 550gr faina speciala paine din grau(sau alba )
-150 gr faina de secara
-2 lingurite de sare
-un pliculet drojdie uscata
-500 ml apa
-60 gr capere
-100 gr masline verzi tocate
-o lingura sare marina


In cuva masinii de paine puneti ingredientele in urmatoarea ordine: apa, masline, capere, 2 lingurite de sare.


Apoi cantariti cele 2 tipuri de faina si adaugati-le si pe ele.




In final adaugati pliculetul de drojdie peste faina.


La masina Moulinex, selectionati programul 2 (3 h39min), cantitatea 1000gr si tipul de coacere (eu am ales crusta rumenita). Cu 30 de minute inainte de a fi gata painea , puteti sa ungeti painea cu foarte putin ulei de masline si sa presarati pe deasupra sarea marina (optional).


Asa arata painea gata coapta, pusa la racit pe un gratar.


Se serveste calduta.


Cand e aproape racita, se taie foarte frumos in felii.
Este o paine foarte buna, miezul este pufos-elastic, iar coaja este crocanta si destul de groasa, o combinatie minunata.
Aluatul se poate framanta si manual. Dizolvati drojdia in apa calduta, turnati peste amestecul de fainuri si framantati. Cand aluatul e omogen, adaugati sarea fina. Continuati sa framantati jumatate de ora. Apoi adaugati caperele si feliile de masline, mai framantati putin pana sunt bine inglobate si uniform ditribuite in coca si lasati la crescut, o ora si jumatate (functie de caldura ambianta).
Cand e dublat volumul, dati o forma painii, puneti-o in tava si lasati-o sa mai creasca putin. Se coace la temperatura medie a cuptorului, avand grija sa tineti un vas cu apa in cuptor (pe nivelul de jos). In ultimele 30 de minute scoateti vasul cu apa, ca sa se formeze crusta crocanta. Se coace aproximativ o ora si un sfert (verificati cu scobitoarea si dupa aspect).
Painea rustica mediteraneeana cu masline si capere sper sa aduca un plus de aroma si de inspiratie meniurilor voastre.
Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro