Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Penne cu sos gorgonzola si nuci


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete italiene / Paste /
5.0 - 24 voturi










Pastele sunt un fel de mancare cameleonic. Mereu altfel, permit aproape orice combinatie de ingrediente, arome si culori.
Pennele in sos de gorgonzola cu nuci reprezinta , totusi, o reteta clasica italiana, pe care trebuie sa o incercati.
Gorgonzola este o branza italiana cu mucegaiuri nobile, initial creata in localitatea cu acelasi nume, de langa Milano (in anul 879). Italienii s-au indragostit de acest tip de branza, pe care o folosesc in nenumarate sosuri si dressing-uri, alaturi de fripturi, paste sau legume. In prezent, gorgonzola se fabrica in diferite sortimente (dulce sau picanta) in foarte multe regiuni din Italia, numele ramanandu-i totusi de la primul oras care a facut-o cunoscuta.
Combinatia de gorgonzola cu nuci este extrem de reusita si, de aceea, acest sos a devenit celebru atat in Italia, cat si peste hotarele ei.

Ingrediente:
-penne (ideal de grau dur si integrale)
-unt
-gorgonzola (am folosit dulce)
-lapte
-vin alb sec
-nuci macinate si cateva intregi
-sare si piper (optional)


De ce nu v-am dat cantitati? Pentru ca nu aveti nevoie de ele :). Sincer, bucataria italiana este o bucatarie foarte permisiva, sunteti liberi sa va jucati cu ingredientele si sa adaptati reteta propriului gust.
O sa va spun totusi ce cantitati am folosit eu, asa orientativ, dar nu fiti stresati de gramaje.
Fierbem "al dente" aprox. 200 gr penne (adica sa ramana putin tari), le scurgem si le clatim cu apa rece. Apoi ne apucam de sos.
Pentru inceput topim 2 linguri de unt la foc mic. Apoi adaugati gorgonzola taiata cubulete (circa 200 de grame), amestecand mereu sa se topeasca.


Imediat turnati 200 ml de lapte si amestecati mereu, la foc mic, pana cand se topeste gorgonzola. Cand compozitia este foarte fierbinte, adaugati 150 ml de vin alb si continuati sa amestecati , in timp ce fierbe la focul cel mai mic, inca vreo 10-15 minute.


La final adaugati nuca macinata (3 linguri), amestecati sa se omogenizeze.


Sosul este gata: putin consistent si bine omogenizat.


Turnati pennele fierte si racite peste sos si amestecati bine. Lasati-le sa fiarba putin in sosul de gorgonzola.
Se servesc imediat. Puteti sa presarati deasupra putin parmezan ras si sa decorati cu nucile intregi.


Acest fel de mancare poate fi servit si cu prociutto taiat fasiute. Se adauga prociutto la sfarsit si se decoreaza si platoul de servire.


Pennele cu sos gorgonzola stau bine si langa o friptura la tava.


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Pui cu mozzarella si sos de ciuperci
Pui cu mozzarella si sos de ciuperc...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro