Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN  ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Piept de pui in crusta condimentata


Publicat: 
Categorii:  Retete pui / Feluri principale / Retete craciun / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi










Retetele dietetice pot fi foarte delicioase daca stiti cum sa combinati ingredientele. Pe langa faptul ca sunt mult mai sanatoase, fripturile dietetice va vor o oferi o senzatie placuta de satietate (fara sa va creeze balonari sau alt discomfort), pentru ca se bazeaza pe un continut ridicat de proteine de calitate, combinate cu multe vitamine, minerale si fibre din diverse garnituri si salate proaspete.
Atunci cand tineti o dieta sau un regim alimentar mai sanatos, este foarte important sa nu va infometati , ci sa mancati in cantitati potrivite, des si cat mai variat.
Pentru ca luna ianuarie este luna revenirii la greutatea dorita (nemaifiind sarbatori putem sa luam o mica pauza de la preparatele traditionale), va voi propune o serie de meniuri foarte apetisante, dar si foarte dietetice, majoritatea inspirate din diverse diete recomandate de medici.
Pieptul de pui fara pielita, atat de recomandat pentru o silueta armonioasa, ar putea sa vi se para prea fad sau prea monoton ca preparare (multi v-ati saturat de de vesnicul gratar de pui, lucru ce este usor de inteles). Tocmai de aceea, am ales aceasta reteta de piept pui foarte atragatoare, care se prepara extrem de rapid (prepararea dureaza doar 5 minute, in rest asteptati sa se faca la cuptor) si care poate tine loc de pranz, cina sau gustare, inlocuind chiar mezelurile din comert, de cele mai multe ori nesanatoase si pline de chimicale.
Puiul in crusta condimentata se poate servi cald, langa o garnitura delicioasa de rosii coapte cu oregano (asa cum este recomandat in regimul medical Scardale), sau fasole verde la aburi, piure de conopida, salata verde,etc. In acelasi timp, puteti sa-l feliati si sa serviti feliile reci de friptura de pui in locul mezelurilor, in salate, in sandvisuri cu chifle sau baghete din cereale integrale sau diverse tortilla sanatoase , cu paste integrale sau ca topping pe un blat integral de pizza.

Ingrediente:
-cateva jumatati de piept de pui fara os si pielita
-usturoi
-mustar (de preferat de Dijon)
-o lamaie bio
-o tija de telina (optional)
-un praf de coriandru macinat
-un praf de ghimbir macinat sau o lingurita de ghimbir proaspat razuit (daca aveti)
-ardei iute
-busuioc proaspat
-menta verde
-patrunjel proaspat
-sare marina
-piper



Spalati bine pieptul de pui si puneti-l intr-un vas termorezistent. Stoarceti o jumatate de lamaie peste pui, adaugati o cescuta de apa in vas. Observati ca nu adaugam nici un fel de grasime. Telina se taie bucatele si se aseaza intre si sub jumatatile de pui.


Presarati sare (putina), coaja rasa de lamaie (din cauza asta e nevoie sa aveti lamai netratate), piper proaspat macinat, fulgi de ardei iute. Pentru un plus de parfum si o nota mai exotica, pudrati carnea de pui si cu putin coriandru si ghimbir.


Macinati cativa catei de usturoi si adaugati-i peste pui. Intindeti si o lingurita de mustar de Dijon pe toata suprafata, cat sa se creeze o crusta.


Condimentati crusta cu oregano uscat si rozmarin (presarati cate o lingurita din fiecare).


Lasati puiul sa stea circa 30 de minute inainte de a-l introduce in cuptor.


Se acopera cu folie de aluminiu si se coace 20 de minute acoperit, la 180 de grade, apoi se scoate folia si se mai lasa 15 minute sa se rumeneasca.


Ca sa fiti siguri ca e gata, puteti sa verificati simplu, facand o taietura in mijlocul bucatii de carne. Carnea trebuie sa arate omogen facuta, alba, si sa fie suculenta.
Se scoate fiecare bucata de pui pe un platou incalzit (de preferinta), se lasa 5 minute si apoi se sectioneaza.


Cat timp e carnea in cuptor, se face un sos pe baza de suc de lamaie, un strop de sare, verdeata tocata, ardei iute si piper, cu care stropiti din belsug feliile fierbinti de pui. Daca doriti, puteti sa adaugati o lingurita de ulei de calitate in acest sos (extravirgin de masline sau cel de samburi de struguri- sunt foarte bune).


Se serveste cu garnitura preferata, in acest caz cu jumatati de rosii coapte , in crusta de oregano. Rosiile se fac si ele la fel de rapid, doar se taie in 2, se presara cu condiment, se coc in acelasi timp cu puiul , dar numai 10 minute. Au un parfum deosebit datorita aromatului oregano si sunt o importanta sursa de licopen, ideal pentru sanatatea voastra.
Va dorim pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro