Placinta cu spanac si feta-varianta rapida


Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene /



5.0 - 24 voturi




aceasta placinta de origine greceasca este foarte delicioasa, fiind un fel de mancare foarte hranitor si usor in acelasi timp. daca nu aveti timp, puteti folosi aluat de tarta gata preparat, scutind astfel prepararea aluatului fraged.
ingrediente:
-2 pachete aluat fraged
-300 gr de spanac crud
-2 oua
-200 gr de branza feta sau telemea
-un galbenus pentru uns placinta


spalati si caliti spanacul.


cand s-a redus complet sucul eliminat de spanac , opriti focul.


puneti o hartie de copt pe fundul tavii, apoi asezati primul strat de aluat fraged.


bateti ouale si amestecati-le cu jumatate din cantitatea de branza rasa.


adaugati si spanacul tocat si amestecati bine compozitia.


adaugati compozitia de spanac, oua si branza peste aluat. presarati apoi restul de branza feta pe deasupra.


acoperiti cu celalalta foaie de aluat fraged, pe care o ungeti cu un galbenus.


coaceti la cuptor la 200 de grade celsius, 10 minute si apoi la 180 de grade, timp de inca 15-20 de minute, pana se rumeneste frumos.


se serveste atat calda, cat si rece.



pofta buna!