Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Prajitura semiluna


Publicat: 
Categorii:  Deserturi / Retete romanesti /
5.0 - 24 voturi







VIDEO:




Prajitura semiluna este un desert care ne aminteste de copilarie, de vremurile cand mamele sau bunicile faceau prajituri si mirosea toata casa a vanilie, nuca si lamaie. Este o prajitura simpla, cu aroma fina, ideala dimineata la cafea.
Clasica "semiluna" poate fi transformata intr-un desert special, daca o acoperiti cu un strat generos de crema de lapte si vanilie si o decorati cu frisca proaspata.
Ingrediente:
-6 oua
-250 gr faina
-100 gr nuca macinata
-o ceasca de zahar /fructoza (aprox. 250 gr ) si inca 3 linguri
-sucul de la o lamaie
-2 lingurite coaja rasa de lamaie
-200 gr unt
-50 ml ulei
-un pliculet praf de copt


Bateti galbenusurile cu zaharul, sucul si coaja de lamaie.


Adaugati untul moale si mixati pana de omogenizeaza compozitia. Turnati uleiul, adaugati faina si jumatate din cantitatea de nuca si continuati sa mixati. Adaugati si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.


Bateti albusurile cu 3 linguri de zahar/fructoza pana cand se tranforma intr-o spuma foarte consistenta.
Adaugati treptat albusurile batute in compozitia cu galbenusuri.


Nu le amestecati cu mixerul. Amestecarea se face manual, cu o lingura sau spatula, cu miscari largi, de sus in jos ,astfel incat compozitia sa ramana aerata.


Turnati compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.


Se coace la 180 de grade, aprox. 30 de minute, pana se rumeneste si iese bine la testul cu scobitoarea(infigeti o scobitoare in aluat si trebuie sa iasa uscata). Daca vedeti ca vi se rumeneste prea repede prajitura, reduceti focul la 160 de grade. In final trebuie sa fie bine coapta, usor rumenita, iar aluatul sa fie ferm-elastic la presiune.
Cand scoateti prajitura din tava , presarati peste ea restul de nuca macinata. Cand se raceste puteti sa o pudrati si cu zahar, daca doriti.


Ca sa obtineti forma de semiluna, taiati prajitura cu un pahar. Se serveste dupa ce s-a racit bine.


Prajitura semiluna se poate servi cu voaluri de crema de vanilie si frisca, capatand un aer festiv. Combinatia dintre blatul de nuca si lamaie cu aromele delicate de frisca si vanilie este atat de placuta si racoritoare, incat e greu sa rezistati acestei dulci tentatii.


Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Clatite cu dulceata de capsuni, mandarine si scortisoara
Clatite cu dulceata de capsuni, man...
Clatite "Night and Day"
Clatite "Night and Day"

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro