Pulpe de pui la cuptor cu sos de tahina, lamaie si patrunjel (Pui libanez cu sos tarator)


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete pui / Retete libaneze / Top fantezie / Retete orientale / Retete exotice / Retete craciun / Retete la cuptor /



5.0 - 24 voturi



sosul de susan (sosul tarator) este emblematic pentru arta culinara libaneza. are o larga utilizare : ca mezze( antreu libanez), alaturi de salate, vinegrete, fripturi la grill sau la cuptor. intra in compozitia shawormei libaneze , defineste preparatele de peste sau diferite mancaruri de legume.
puiul la cuptor cu sos tarator este asemanator unei retete specifice libaneze : tajine de peste cu sos tarator.
notele de citrice trezesc aromele de baza, savoarea pronuntata de susan, oferind un parfum oriental, aparte, retetei de pui la cuptor.
lasati-va purtati de valul de arome orientale, lasati-va fermecati de seducatoarele arome libaneze! intrati intr-o lume in care regula de aur a artei culinare este echilibrul perfect intre arome si prezentarea decorativa.
ingrediente:
-pulpe de pui
-o lamaie
-pasta de susan tahina
-apa
-un praf de sare
-1-2 catei de usturoi


se amesteca pasta de susan (tahina) cu sucul de lamaie. vei observa ca se ingroasa foarte mult sosul, ca o crema.


apoi se dezleaga ,adaugand treptat apa, pana se ajunge la o consistenta mai fluida. adaugati usturoiul macinat, un praf de sare.


amestecati si e gata.


asezati pulpele de pui intr-un vas ceramic. turnati sosul peste pulpele de pui. presarati chimen peste pui.


tocati o legatura de patrunjel si presarati 3 linguri de patrunjel peste pui. restul il folositi la sfarsit ca decor.


coaceti la 180 de grade 40-50 de minute, pana cand carnea e bine rumenita. aveti grija ca sosul se ingroasa, asa ca mai adaugati cate o cescuta de apa intre timp.


se serveste cald, cu salata si lipii.


presarati putin patrunjel proaspat exact inainte de momentul servirii.


pofta buna!