Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Salata calda de anghinare in stil italian


Publicat: 
Categorii:  Retete italiene / Retete vegetariene / Salate /
5.0 - 24 voturi










Anghinarea este o planta mediteraneeana recunoscuta pentru virtutile sale vindecatoare inca din cele mai vechi timpuri. Se foloseste atat ca aliment, in delicioase retete de legume, dar si ca remediu homeopat pentru tratarea bolilor de ficat,de rinichi, digestive, hipertensiune, diabet zaharat,etc.
Daca vreti sa gustati anghinarea, este bine sa o preparati in stil mediteraneean, deoarece retetele lor sunt simple, delicioase si rapide.
Salata calda italiana de anghinare este un mod deosebit de a face cunostinta cu aceasta leguma.

Alegeti 8-10 bucati de anghinare tanara (baby). Le spalati si le curatati de straturile exterioare folosind manusi, pentru ca altfel va veti pata.


Pregatiti un vas cu apa rece in care stoarceti o lamaie. Imediat dupa ce curatati fiecare anghinare, o puneti in apa cu lamaie, altfel se oxideaza.
Taiati un cm din varf.


Taiati anghinarea in 2 jumatati. Observati ca are un puf la baza.


Puful nu este comestibil, se indeparteaza.



Cam asa arata finalul operatiunii de curatare. Aceasta a fost partea cea mai grea.


Scurgeti anghinarea, spalati-o cu apa rece si puneti-o intr-un alt vas cu apa rece, suc de lamaie si cateva felii de usturoi.


Lasati sa fiarba 10-15 minute, pana cand se inmoaie bine.


Scurgeti anghinarea.


Trageti anghinarea fiarta la tigaie , in putin ulei de masline. Saltati-o in tigaie de cateva ori. Presarati sare si putin piper.


Adaugati putin usturoi feliat sau macinat. Saltati iar anghinarea.


Stropiti cu suc de lamaie. Opriti focul.


Intreaga operatiune dureaza 3-4 minute.


Transferati intr-un bol ceramic. Presarati busuioc proaspat tocat si decorati cu rosii cherry sau inimioara.


In final, puteti sa stropiti cu putin ulei de malsine extravirgin, pentru a profita din plin si de beneficiile lui.


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro