Spaghete tricolore cu sos arrabiatta si ciuperci


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete italiene / Retete vegetariene / Feluri principale / Paste /



5.0 - 25 voturi


spaghetele tricolore, din grau dur, sunt absolut delicioase. cu putin ulei de masline sau cu un sos picant, sunt ideale pentru o cina usoara, de vara.
astazi le vom inviora cu un sos picant, arrabiatta, si le vom acompania cu ciuperci proaspete (sau din conserva) calite in putin ulei de masline. deasupra, busuioc proaspat, abia cules din gradina.
se calesc ciupercile taiate in felii. peste ele se toarna sosul picant de rosii, se adauga fulgi de ardei iute, piper, sare, oregano, usturoi (optional).
spaghetele se fierb al dente si se adauga peste sos. se salta tigaia sa se amestece aromele si se lasa la foc mic, 2-3 minute, amestecand mereu.
se servesc cu busuioc proaspat si un fir de ulei de masline extravirgin. 


pofta buna!