Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Supa de sparanghel alb cu "crutoane" de pui


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete vegetariene / Supe si ciorbe / Retete frantuzesti /
5.0 - 24 voturi









Am incercat aceasta supa-crema de sparanghel alb si pot sa spun ca este foarte gustoasa. Sparanghelul alb este ideal pentru supe sau fiert la aburi cu un sos cremos pe baza de ou si lamaie.
Intrucat am vrut sa adaug ceva mai deosebit unei simple supe, m-am gandit ca niste "crutoane" de pui ar fi mai mult decat binevenite. Daca nu doriti sa combinati cu carne, atunci puteti sa eliminati puiul din reteta si sa faceti o supa de legume (morcov, telina, radacina de patrunjel, cartof).
Supa de sparanghel este o reteta fina, ideala pentru o cina lejera. Cu un parfum fin de nucsoara, niste "crutoane" aurii, aromate de pui tras la tigaie, supa de sparanghel capata un plus de personalitate.
Ingrediente:
-600 gr sparanghel alb
-un piept de pui
-o ceapa alba
-2 linguri de unt
-smantana lichida
-un ou (optional, eu n-am pus)
-sare, piper, nucsoara


Varianta fara pui:


Spalati si curatati sparanghelul. Taiati 2 cm de la capetele tulpinilor de sparanghel si aruncati-le.


Fierbeti puiul in apa timp de 20 de minute , scoateti carnea si pastrati zeama pentru supa.
Caliti ceapa tocata in unt.


Taiati sparanghelul in bucati de 3 cm si puneti-le la fiert in supa de carne.


Adaugati ceapa calita si untul topit peste sparanghel si continuati fieberea.


Taiati pieptul de pui fiert in cubulete si caliti-le in putin ulei de masline, pana devin aurii.


Cand sparanghelul e gata fiert, adaugati smantana si lasati focul mic. Dupa 2-3 clocote opriti focul.
Strecurati supa si adaugati bucatile de sparanghel in blender. Pastrati cateva varfuri de sparanghel pentru decor.


Mixati bine si apoi amestecati piureul obtinut cu supa. Mai fierbeti 1-2 minute la foc mic.
Potriviti de sare si piper. Daca vreti sa fie mai consistenta, adaugati si un galbenus, pe care il amestecati bine cu putina supa calda, si apoi il turnati peste toata cantitatea de supa din oala .


La sfarsit, adaugati putina nucsoara proaspat rasa.


Se serveste calda, cu "crutoanele" de pui. Daca nu vreti cu carne, adaugati crutoane de paine.


Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro