Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Tort racoritor de fructe si quark


Publicat: 
Categorii:  Deserturi /














Sarbatorile se apropie, iar mesele vor fi incarcata cu bunatati festive. Acest tort foarte racoritor si deosebit se potriveste foarte bine cu meniul special de Revelion. Fructele exotice ii aduc u plus de parfum si distinctie, iar crema fina de quark il face racoritor, fin si foarte usor.
Blatul crocant si dulce, din migdale macinate, evidentiaza si mai bine mousse-ul de frisca si quark lejer si aromat.
Daca nu aveti fructe exotice proaspete, puteti sa inlocuiti cu alte fructe, dar e bine sa folositi ceva de sezon, sa fie bine coapte si parfumate, nu doar sa arate bine si sa fie fara gust. Fructele vor da aroma tortului, asa ca fiti pretentiosi cand le alegeti. Fructele trebuie sa fie bine coapte, moi-elastice la presiune si foarte parfumate. Evitati fructele cu coaja verde sau cele prea coapte, care se strivesc daca le apasati.

Ingrediente:
-Blat: 250 gr migdale macinate, 4-6 linguri zahar brun, 100 gr unt , cateva picaturi de esenta de migdale (sau vanilie)
-Mousse: smantana lichida 500 ml, branza quark 750 gr,8 linguri zahar, 25-30 gr gelatina
-Fructe: 3 mango, o lamaie, 2 kiwi, o smochina, 2 banane si 100 gr afine


Intai preparam blatul. Topim untul.


Turnam untul peste migdalele amestecate cu zaharul (sau fructoza). Amestecati pana se omogenizeaza totul si compozitia devine nisipoasa. Turnati intr-o forma de tort cu inel. Presati bine si coaceti 5 minute la 160 de grade Celsius. Apoi lasati sa se raceasca.


Intre timp curatati mango.


Taiati miezul cubulete, indepartati samburii.


Stropiti imediat mango cu putin suc de lamaie , ca sa nu se oxideze.
Din 2 fructe de mango faceti un piure, celelalt fruct pastrati-l pentru decor (feliati-l in fasii inguste).
Bateti smantana lichida cu 6-8 linguri cu varf de zahar alb (sau fructoza, daca vreti mai dietetic). Puteti sa adaugati si un plic de intaritor de frisca. Gustati si vedeti daca mai trebuie indulcitor.


Amestecati branza quark (e foarte cremoasa) cu frisca batuta (folositi o spatula sau lingura) si cu piureul de mango. Gustati si potriviti gustul. Cantitatea de zahar depinde si de cat de dulce e mango.


Hidratati gelatina in 3 linguri de apa rece. Apoi topiti-o la foc mic sau in bain marie. Aveti grija sa nu fierbeti gelatina, doar s-o topiti.


Amestecati gelatina cu crema de quark. Lasati 10 minute, sa inceapa sa se lege.


Turnati jumatate din compozitie peste blatul racit, apoi acoperiti cu un strat de felii de banane (stropite si ele cu lamaie, pentru a nu se oxida).


Apoi presarati afine si cubulete de mango.


Turnati si restul de crema.


Dati tortul la frigider pentru cateva ore, sa se intareasca bine. Se orneaza inainte de momentul servirii, pentru a nu se oxida fructele. Asta daca vreti un decor simplu, fresh, doar din fructe proapete. Daca doriti sa mentineti cat mai mult aspectul fructelor, atunci e bine sa turnati niste Tort Gellee peste fructe si sa lasati gelatina sa se intareasca in frigider.


Scoateti inelul inainte de servire.



Ca ornament am folosit mango, kiwi, smochina si afinele ramase.


Stratul de fructe din mijlocul tortului ii da un aspect simpatic si vesel.


Este foarte bun, perfect dupa o masa cu multe feluri pentru ca e racoritor, dar si a doua zi , la cafeaua de dimineata.


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Clatite cu dulceata de capsuni, mandarine si scortisoara
Clatite cu dulceata de capsuni, man...
Clatite "Night and Day"
Clatite "Night and Day"

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete fructe de mare
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2014, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro