Varza calita


Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Retete romanesti / Feluri principale /



5.0 - 24 voturi




varza calita este una dintre cele mai cunoscute retete traditionale romanesti. poate fi o reteta complet vegetariana sau se poate adauga carne de porc (sau carnati). se face cu varza proaspata sau murata, in functie de sezon.
vom face varianta vegetariana, cu varza proaspata. este o mancare usoara, de vara, foarte dietetica.

spalati verzele si indepartati-le frunzele exterioare.


tocati varza, frecati-o cu sare si apoi puneti-o la calit in putin ulei de floarea-soarelui.


puneti si o jumatate de ceasca de apa, lasati sa fiarba la foc mediu, cu capac.


cand varza incepe sa se inmoaie, indepartati capacul, ca sa se evapore sosul.


adaugati piper dupa gust. puneti si cateva linguri de sos de rosii gros. puteti sa adaugati si cimbru (optional).


amestecati bine. lasati sa scada bine sosul.


tocati o legatura de marar si adaugati-o in mancare dupa ce ati stins focul.


se serveste calda.


traditional , se serveste cu mamaliguta si ardei iute.


pofta buna!