pentru ca a venit vara si se gasesc ardei grasi proaspeti din belsug, va invit sa descoperiti bucataria macedoneasca, printr-o reteta clasica, renumita pentru savoarea si simplitatea ei: "piperchi targasiti"(ardei prajiti).
aromele mediteraneene si simplitatea gustului sunt la ele acasa cand vorbim de retete macedonesti. in general, sunt foarte sanatoase, bazate pe multe legume, evident multa branza (de oi , de preferat), economice si foarte rapide.
o reteta ideala pe timp de criza, dar care are si grija de sanatatea si silueta voastra!
ingrediente(pentru 4 portii):
-6 ardei grasi mari
-un pahar de suc de rosii (daca aveti rosii proaspete, si mai bine)
-putin ulei
-un ou(optional)
-branza telemea de oi (optional)
dupa cum vedeti, avem foarte putine ingrediente, dar gustul va asigur ca este foarte bun.
spalati si taiati ardeii cubulete, prajiti-i in ulei pana cand se rumenesc usor. presarati putina sare peste ei cand ii prajiti.
puneti sucul de rosii la fiert. eu ii mai adaug si o lingura de pasta de ardei(optional). daca aveti rosii proaspete, mixati-le si apoi fierbeti-le pana cand sosul scade bine.
cand sosul de rosii este destul de gros, adaugati ardeii prajiti.
amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic cateva minute.
daca doriti ca reteta sa fie de post, ati terminat. opriti focul si pregatiti cateva felii de paine prajita pentru aceasta mancare de ardei prajiti.
daca doriti varianta mai bogata, atunci bateti un ou si adaugati-l in mancare cand e gata.
amestecati bine si opriti focul cand vedeti ca s-a coagulat oul si sosul s-a ingrosat (adica in maxim un minut).
radeti branza si adaugati-o in mancare, dupa ce mancarea s-a racit putin (foarte important). branza trebuie sa nu se topeasca de tot in sos, ci sa se simta cand mancati.
se serveste calda, dar si rece.
este o mancare de legume ideala de vara, dar si o garnitura perfecta la fripturi.
pofta buna!