![](/ImgCnt/256/Picture%20191mid.jpg)
![](/ImgCnt/256/picture 191mid.jpg)
![](/ImgCnt/256/picture 194mid.jpg)
![](/ImgCnt/256/picture 184mid.jpg)
![](/ImgCnt/256/picture 197mid.jpg)
pentru ca a venit vara si se gasesc ardei grasi proaspeti din belsug, va invit sa descoperiti bucataria macedoneasca, printr-o reteta clasica, renumita pentru savoarea si simplitatea ei: "piperchi targasiti"(ardei prajiti).
aromele mediteraneene si simplitatea gustului sunt la ele acasa cand vorbim de retete macedonesti. in general, sunt foarte sanatoase, bazate pe multe legume, evident multa branza (de oi , de preferat), economice si foarte rapide.
o reteta ideala pe timp de criza, dar care are si grija de sanatatea si silueta voastra!
ingrediente(pentru 4 portii):
-6 ardei grasi mari
-un pahar de suc de rosii (daca aveti rosii proaspete, si mai bine)
-putin ulei
-un ou(optional)
-branza telemea de oi (optional)
![](/ImgCnt/256/picture 155mid.jpg)
dupa cum vedeti, avem foarte putine ingrediente, dar gustul va asigur ca este foarte bun.
spalati si taiati ardeii cubulete, prajiti-i in ulei pana cand se rumenesc usor. presarati putina sare peste ei cand ii prajiti.
![](/ImgCnt/256/picture 162mid.jpg)
![](/ImgCnt/256/picture 163mid.jpg)
puneti sucul de rosii la fiert. eu ii mai adaug si o lingura de pasta de ardei(optional). daca aveti rosii proaspete, mixati-le si apoi fierbeti-le pana cand sosul scade bine.
![](/ImgCnt/256/picture 160mid.jpg)
cand sosul de rosii este destul de gros, adaugati ardeii prajiti.
![](/ImgCnt/256/picture 164mid.jpg)
amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic cateva minute.
![](/ImgCnt/256/picture 165mid.jpg)
daca doriti ca reteta sa fie de post, ati terminat. opriti focul si pregatiti cateva felii de paine prajita pentru aceasta mancare de ardei prajiti.
daca doriti varianta mai bogata, atunci bateti un ou si adaugati-l in mancare cand e gata.
![](/ImgCnt/256/picture 172mid.jpg)
amestecati bine si opriti focul cand vedeti ca s-a coagulat oul si sosul s-a ingrosat (adica in maxim un minut).
![](/ImgCnt/256/picture 180mid.jpg)
radeti branza si adaugati-o in mancare, dupa ce mancarea s-a racit putin (foarte important). branza trebuie sa nu se topeasca de tot in sos, ci sa se simta cand mancati.
![](/ImgCnt/256/picture 183mid.jpg)
se serveste calda, dar si rece.
![](/ImgCnt/256/picture 187mid.jpg)
este o mancare de legume ideala de vara, dar si o garnitura perfecta la fripturi.
![](/ImgCnt/256/picture 195mid.jpg)
pofta buna!