Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN  ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Crema de zahar ars


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Deserturi / Retete romanesti /







VIDEO:






Unul dintre cele mai cunoscute si apreciate deserturi este crema de zahar ars. Sunt multe retete de crema de zahar ars, dar aceasta este absolut divina. Incercati-o si va veti convinge!
Crema de lapte cu vanilie este foarte onctuoasa, se taie perfect, iar siropul caramel ii ofera un plus de seductie.

Ingrediente:
-10 oua
-un litru de lapte
-o ceasca de zahar alb pentru crema si o cana de zahar (brun) pentru caramel
-esenta de vanilie
-o lingurita de pulbere de vanilie(optional)
-esenta de rom
-un pliculet de zahar vanilat (optional)


Pentru caramel puteti sa folositi zahar brun, pentru ca da o culoare mai intensa.


Puneti zaharul intr-o oala inalta si lasati-l pe foc, sa se topeasca.


In momentul in care s-a topit, luati caramelul de pe foc . Nu lasati zaharul topit pe foc prea mult timp, deoarece va capata un gust amar si stricati toata prajitura.
Cat timp e lichid caramelul, distributi-l uniform pe peretii vasului si apoi lasati-l sa se raceasca.


Intre timp, spargeti ouale intr-un vas.


Bateti ouale spuma, apoi adaugati treptat ceasca de zahar, zaharul vanilat.


Adaugati laptele si mixati continuu. Adaugati esentele, dupa gust.


Turnati compozitia in vasul tapetat cu caramel, dupa ce caramelul s-a intarit (incepe sa se auda cum crapa). Puneti vasul cu crema intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa fierbinte (sau in alt vas mai mare). Crema de zahar ars se coace in bain marie (adica pe baie de apa).


Incingeti cuptorul la 160 de grade si coaceti crema de zahar ars circa o ora si jumatate (in functie de cat de inalta e oala), pana cand este bine rumenita si bine legata.


Apoi lasati-o sa se raceasca bine. Dati vasul la frigider cateva ore si serviti-o cand e bine racita. Rasturnati crema de zahar ars pe un platou inalt(sa nu se verse siropul).



Serviti fiecare felie cu putin sirop de caramel.


Si acum o demonstratie in sectiune pentru a se vedea cat de fina este crema:


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Clatite cu dulceata de capsuni, mandarine si scortisoara
Clatite cu dulceata de capsuni, man...
Clatite "Night and Day"
Clatite "Night and Day"

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete fructe de mare
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2014, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro