Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Ciorba de perisoare


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete romanesti / Retete carne tocata / Supe si ciorbe /
5.0 - 27 voturi







VIDEO:



Ciorba de perioare este un preparat clasic romanesc, foarte gustos si apreciat.
Carnea tocata, combinata cu verdeturi proaspete, piper si cimbru va da o savoare speciala acestei ciorbe.
Reteta pe care o sa v-o propun va aduce un plus de aroma, datorita unor ingrediente "secrete": frunza de dafin si ramurica de cimbru uscat. Aceste plante vor aduce un gust deosebit, complimentand foarte bine perisoarele de carne tocata. Cu siguranta veti simti diferenta, iar parfumul acestei inedite ciorbe de perisoare va fi apreciat de toti mesenii.

Ingrediente:
Perisoare:
- 500 gr de carne tocata (amestec porc si vita)
- 2-3 linguri de orez (eu am folosit orez integral, merge orice fel)
- patrunjel
- marar
- ceapa verde (daca nu aveti, merge de orice fel)
- un ou mare
Supa:
- 2,5 l apa
- 2-3 cepe medii
- un morcov
- telina radacina si frunze
- un dovlecel
- 1-2 ardei grasi
- suc de rosii
- o frunza de dafin
- o crenguta cimbru
-bors (optional)


Fierbeti apa. Adaugati cepele intregi (curatate si spalate), morcovul si telina tocate.


Pregatiti perisoarele: amestecati carnea tocata cu sare, verdeturi tocate, ceapa verde tocata, piper, boia, un ou si orezul spalat.


Amestecati bine compozitia cu mainile pana devine omogena.


Cand supa de legume clocoteste, formati perisoarele si adaugati-le pe rand.



Adaugati si cimbrul si frunza de dafin.


Spumati bine supa, pana cand ramane curata.


Adaugati tulpina si frunzele de telina tocate fin. Fierbeti ciorba pana cand perisoarele sunt bine patrunse (orezul e fiert). Scoateti ceapa din ciorba.
Adaugati dovlecelul si ardeiul tocate , spre finalul fierberii.


Dupa ce au fiert ardeiul si dovlecelul cateva minute, adaugati sucul de rosii.
Daca va place mai acra, adaugati si bors fiert si continuati sa mai fierbeti 5 minute ciorba de perisoare.


Opriti focul si adaugati patrunjel tocat .


Se serveste calda, cu sau fara smantana.


Pofta buna!











Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Supa de pastrav (bors de peste acrit cu otet)
Supa de pastrav (bors de peste acri...
Ciorba de pui a la grec (Supa greceasca de pui cu sos de lamaie si ou)
Ciorba de pui a la grec (Supa grece...
Varza calita la cuptor cu pulpa de porc si kaiser afumat
Varza calita la cuptor cu pulpa de ...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro