Broccoli sote cu unt, lamaie si usturoi


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete italiene / Retete vegetariene / Retete dieta South Beach / Retete dieta Montignac /



5.0 - 24 voturi

broccoli este un aliment cu proprietati miraculoase, cercetarile stiintice demonstrand ca este o veritabila sursa de vitamine (a,b,c), magneziu, fosfor, potasiu.
consumul de broccoli preparat termic corect (adica mai putin de 10 minute) ajuta la prevenirea cancerului si intareste sistemul cardio-vascular.
dar broccoli nu e doar foarte sanatos, cat si foarte gustos. cele mai eficiente metode de a prepara broccoli, pastrandu-i majoritatea principiilor nutritive, este fierberea la aburi si sotarea.
untul, lamaia si usturoiul complimenteaza perfect buchetele de broccoli fierte la aburi doar 5 minute.



ingrediente:
-un broccoli
-o lingura de unt
-suc de lamaie
-1-2 catei de usturoi
-salata verde
-2 rosii


spalati broccoli si desfaceti-l in buchetele. spalati-l iar.


puneti broccoli in steamer. lasati-l sa fiarba 5 minute.


dupa 5-6 minute culoarea devine verde intens.


scoateti buchetele de broccoli si clatiti-le imediat cu apa foarte rece. astfel broccoli isi va pastra culoarea verde.


topiti o lingura de unt.


caliti un minut usturoiul macinat.


stoarceti o jumatate de lamaie peste sosul de usturoi, amestecati pana se omogenizeaza.


adaugati broccoli in wok si amestecati-l cu sosul de lamaie, unt si usturoi. sotati broccoli maxim un minut.


scoateti buchetele de broccoli pe un platou, mai fierbeti sosul inca un minut, pentru a-l mai reduce putin.


stropiti buchetele de broccoli cu sos, decorati platoul cu felii de rosii si salata verde.



se serveste imediat. este o salata delicioasa, ideala pentru zilele de post (inlocuiti untul cu ulei de masline).
pofta buna!