![](/ImgCnt/167/Picture%20089mid.jpg)
![](/ImgCnt/167/picture 084mid.jpg)
![](/ImgCnt/167/picture 089mid.jpg)
![](/ImgCnt/167/picture 091mid.jpg)
daca va plac fructele de mare, atunci merita sa incercati calamarii umpluti. reteta de calamari in sos provensal este atat de aromata si delicioasa, incat nu o veti uita usor. va veti surprinde in mod placut toti invitatii cu acest meniu frantuzesc.
ingrediente:
-un pachet de calamari curatati congelati
-suc de rosii
-cimbru, oregano, dafin
-putin ulei de masline
-ardei iute uscat, usturoi
-100 ml vin alb sec
-umplutura: orez fiert cu legume
![](/ImgCnt/167/picture 062mid.jpg)
faceti un orez cu legume (pe care il veti folosi ca umplutura si ca garnitura).
spalati calamarii, lasati-i sa scurga.
![](/ImgCnt/167/picture 063mid.jpg)
umpleti fiecare calamar cu orez fiert cu legume (aveti grija sa nu puneti foarte mult orez, sa puteti inchide cu o scobitoare).
![](/ImgCnt/167/picture 068mid.jpg)
strangeti calamarii umpluti cu scobitori si asezati-i intr-o tava.
![](/ImgCnt/167/picture 069mid.jpg)
presarati sare si piper peste calamarii umpluti, adaugati in tava sucul de rosii, vinul, o lingura de ulei de masline, presarati cimbru si oregano (sau un amestec de ierburi provensale), adaugati si foaia de dafin si dati tava la cuptor la 180 de grade celsius.
![](/ImgCnt/167/picture 070mid.jpg)
sunt gata in aproximativ 10 minute.
![](/ImgCnt/167/picture 082mid.jpg)
se servesc calzi, cu garnitura de orez cu legume sau cu o salata.
![](/ImgCnt/167/picture 091mid.jpg)
pofta buna!