Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Chec cu banane "Banana bread"


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Deserturi / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi









Banana bread este un fel de chec cu parfum de banane coapte, foarte gustos , mai ales dimineata alaturi de o cana de lapte sau o ceasca de cafea.
Sunt multe retete de banana bread, eu am ales o varianta pe baza de faina integrala (este foarte sanatoasa, bogata in fibre si vitamine B), nuci macinate si zahar brun. Zaharul brun da o aroma si o culoare deosebita acestei painici cu banane coapte. Puteti sa-i mai adaugati si fulgi de ciocolata, pentru a o face cu adevarat divina.

Ingrediente:
-250 gr faina integrala (merge si alba)
-150 gr unt
-2 oua mari
-3 banane mari si bine coapte (cand le mirositi sa simtiti un parfum puternic de banane, iar consistenta lor sa fie moale)
-o ceasca de zahar brun(aprox.250 gr)
-un varf de cutit de sare
-o lingurita de bicarbonat (sau jumatate de pliculet de praf de copt)
-150 gr nuci (daca puneti si fulgi de ciocolata, mai scadeti cantitatea de nuca)
- 3 pliculete de zahar vanilat pentru glazura (optional)


Untul se aduce la temperatura camerei si se pune in robot. Se bate untul cu zaharul pana se "topeste" zaharul. Apoi se adauga si ouale.In final, se adauga ingredientele uscate: faina amestecata cu bicarbonatul si praful de sare.
Faceti bananele piure.


Incorporati piureul de banane in compozitie. Adaugati si nuca macinata, amestecand incet cu lingura, pana cand aluatul este omogen.
Daca vreti sa puneti si fulgi de ciocolata ,acum e momentul sa-i adaugati si pe ei.


Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina sau din silicon, ca a mea, care nu mai are nevoie de nici o protectie).
Daca doriti sa-i faceti o glazura de zahar, presarati 3 pliculete de zahar vanilat peste compozitie.


Se coace la 180 de grade, aproximativ o ora, pana cand este bine crescuta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea(cand introduceti o scobitoare in painica trebuie sa iasa uscata).


Se scoate din cuptor, se asteapta cateva minute sa se mai raceasca si se scoate din forma. Se lasa pe un grilaj sa se raceasca complet.


Se serveste la temperatura camerei, cu o cana de lapte.


Se mentine frageda cateva zile (asta in conditiile in care mai ramane :) ).


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Iepure la cuptor in stil provensal
Iepure la cuptor in stil provensal
Pui intreg la cuptor cu piper multicolor, fructe si flori
Pui intreg la cuptor cu piper multi...
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro