Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Ciorba de loboda si stevie


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete vegetariene / Retete romanesti / Supe si ciorbe / Retete de post /
5.0 - 25 voturi











Ciorba de stevie si loboda este una dintre cele mai reprezentative mancaruri de primavara, plina de vitamine, acrisoara si energizanta, exact asa cum trebuie sa fie o mancare sanatoasa in acest sezon. Fie ca o faceti in postul Pastelui sau imediat in zilele ce urmeaza sfintelor sarbatori (cand o dieta mai usoara se impune dupa excesele culinare), ciorba de zarzavat este mereu o alegere buna si savuroasa.
Se poate gati simplu, numai din vegetale, sau sa-i dati o infatisare mai festiva si un gust mai cremos, adaugand la sfarsit ou batut cu smantana.
Ciorba de loboda si stevie se aromatizeaza cu multa verdeata: patrunjel, marar, leustean si leurda. Si pentru ca este primavara, se pune multa ceapa verde, atat la preparare, cat si pentru decor/servire.

Spalati bine toate frunzele ce vor intra in supa: stevia, loboda, spanacul, leurda, etc (eu n-am avut loboda rosie, asa ca am pus frunze de sfecla rosie):



Tocati o legatura mare de ceapa verde :


Puneti apa la fiert, adaugati ceapa tocata, 3 morcovi medii taiati rondele si 2 tulpini de telina tocate:


Spalati 4 linguri de orez in mai multe ape si apoi adaugati-l in supa. Puneti putina sare.


Tocati tulpinile verdeturilor si adaugati-le in ciorba, lasati sa fiarba 2-3 minute.




Cand orezul e aproape fiert , deci dupa aproximativ 10-12 minute, puneti zarzavatul. Frunzele fragede (de stevie, lobod, spanac sau ce mai vreti voi, macris, untisor, etc) se adauga la final, in ultimele minute de fierbere. Pentru a pastra cat mai bine vitaminele puteti sa adaugati spanacul si leurda chiar dupa ce ati oprit focul.



Dupa ce verdeturile au fiert 2-3 minute, adaugati sucul de rosii si borsul.



Lasati sa fiarba la foc mic 5 minute.


Daca doriti sa adaugati smantana cu ou, atunci adaugati acest amestec la final si lasati sa fiarba 2 minute.



In amestecul de smantana se pune putina zeama calda si apoi se varsa peste ciorba.


Daca doriti ca mancarea sa fie de post, nu adaugati smantana sau ou, puneti doar leurda tocata si spanacul si opriti focul.


Amestecati bine si apoi presarati patrunjel, marar si leustean (sau frunze de telina) tocate fin.


Aceasta e varianta cu smantana:


Se serveste calda sau rece, cu ceapa verde:


In varianta cu smantana puteti sa adaugati si putin usturoi macinat si piper negru:


Pofta buna!







Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro