Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Cranberry cookies


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete vegetariene / Deserturi / Retete de post /
5.0 - 24 voturi










Cranberry cookies sunt , poate, cele mai ravnite fursecuri din lume. Decadente, aromate, fragede si usor crocante, extrem de parfumate...cine le poate refuza?
Astazi vom face o reteta pur vegetariana, adica vom transfroma clasica reteta de cookies, folosind doar ingrediente vegetariene. De ce? Pentru ca am vrut o varianta mai usoara si de post, pentru ca am vrut sa vad daca se poate face obtine un gust similar fara unt, oua si toate celelalte ingrediente clasice.
Pentru ca multe persoane sunt alergice la ou sau sunt vegetariene, m-am gandit ca nu e rau sa gasesc o reteta simpla pentru a le satisface placerea de a savura niste minunate cookies.

Ingrediente"
-200 gr margarina (daca e posibil, alegeti o varianta cat mai sanatoasa)
-un pahar de zahar brun de trestie
-200 gr cranberry uscate
-o banana
-faina cat cuprinde
-fulgi de migdale
-un praf de copt
-100 ml smantana de soia
-optional (eu am pus): un plic de budinca "bio" de vanilie


Se bate margarina spuma cu zaharul brun, pe care il adaugati treptat. Apoi adaugati smantana de soia (poate fi lapte de soia sau de cocos).


Apoi adaugati banana feliata si o mixati si pe ea (banana are rol de liant, in locul oului din reteta originala de cookies).


In final trebuie sa fie o mixtura omogena si usor spumoasa. Adaugati esentele dorite (vanilie, rom, migdale, etc). Adaugati praful de budinca de vanilie ( bine sa fie bio, pt a evita adaosul de chimicale, care exista in plicurile clasice de budinca). Varianta mea era atat "bio" cat si 100% vegetariana, asa ca am putut sa servesc aceste fursecuri in post.


Adaugati faina amestecata cu praful de copt, treptat, pana cand se ingroasa compozitia.


Faina se incorporeaza cu spatula de silicon sau lingura de lemn.


Cand aluatul e legat, dar inca lipicios si moale, adaugati cranberries. Daca doriti, adaugati si cateva linguri de fulgi de migdale.


Omogenizati cu spatula.


Se formeaza mici gramajoare pe tava acoperita cu hartie de copt. Se aplatizeaza , pana la grosimea de 1 cm. Se lasa spatiu intre ele.


Se coc la 180 de grade, circa 10-15 minute, pana devin usor maronii.


Se lasa sa se raceasca pe un gratar. Miros excelent, aromele se impletesc perfect. O sectiune inca fierbinte:


Se servesc la temperatura camerei.


Se pastreaza in cutii metalice etanse. Raman fragede cateva zile, desi nu veti avea aceasta problema, pt ca se vor termina repede :)


Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro