Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN  ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Dorada la cuptor cu parfum de citronelle


Publicat: 
Categorii:  Retete peste / Feluri principale / Retete de post / Retete asiatice / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi











Pestele marin este foarte indicat intr-o alimentatie sanatoasa pentru intreaga familie, asa ca va propun o reteta usoara si rapida cu dorada, numai buna pentru o cina sau un pranz de week-end.
Dorada este un peste foarte gustos, care se preteaza la o multitudine de combinatii. Astazi va voi prezenta o reteta dietetica, dar deosebit de gustoasa, incat nimeni nu-si va da seama ca este la regim :)
Ca sa gatiti o mancare foarte placut parfumata si apetisanta aveti nevoie de un mic arsenal de condimente si plante aromatice, de preferat proaspete, pentru o aroma mai intensa.
Dorada de astazi va avea note asiatice floral-fructate, deoarece vom folosi un ingrediente magic, de provenienta thailandeza: tulpina de citronelle. Aceasta are un parfum discret, dar patrunzator de lamaie si flori, iar o limetta proaspata ii va sublinia aroma fresh. Vom combina cateva condimente locale cu aceste mici accente aromatice thailandeze pentru a va oferi o dorada cum nu cred ca ati mai gustat pana acum.
Reteta are un parfum seducator, doradele avand in final un gust interesant si foarte elegant aromat, de aceea o recomandam chiar si pentru cinele romantice persoanelor iubitoare de peste.

Ingrediente:
-cateva dorade (nr lor sa fie egal cu nr persoanelor care le vor servi)
-o limetta
-cateva tije de citronelle
-cateva tulpini de rozmarin proaspat
-o lamaie
-ardei iute
-piper multicolor
-putin usturoi
-sare marina
-verdeata proaspata: menta, busuioc, patrunjel


Pestii se spala foarte bine pe interior si pe exterior, se lasa sa se scurga. Este ideal sa aveti pesti foarte proaspeti ( sa aiba ochii bombati , sa nu aiba miros neplacut si sa nu fie lipiciosi). Daca pestele nu este de calitate, atunci orice reteta e compromisa din start. Cereti sfatul personalului de la raion pentru a va ajuta sa alegeti niste exemplare frumoase si proaspete.
Umpleti burta fiecarui peste cu o jumatate de tija de citronelle, o crenguta de rozmarin si cateva felii de usturoi. Presarati sare marina pe fiecare doarada, apoi piper proaspat macinat si coaja rasa de lime.


Turnati o cana de apa in tava, pe langa pesti. Restul bucatilor de citronelle se presara pe langa dorade, la fel si tijele de telina.


Se stropeste fiecare peste cu suc proaspat de lamaie si de lime.Se lasa pestele condimentat sa absoarba aromele timp de 30 de minute la temperatura camerei, apoi se da tava la cuptor.


Se coace acoperit cu folie, timp de 20 de minute, la 180 de grade, apoi se scoate folia si se mai lasa inca 10-15 minute in cuptor.


Se scot bucatile de dorada intregi din tava, se aseaza fiecare pe cate un platou de servire si se stropesc cu putin sos din tava. Exact inainte de servire se stropesc cu mult suc de lime. Se presara verdeata tocata si bucatele de ardei iute rosu pe fiecare dorada.


Se serveste cald, cu felii proaspete de lime, garnitura de legume coapte si /sau salate.


Miroase divin, citronelle in combinatie cu lime, rozmarin si piper creeaza un parfum minunat, care se simte in fiecare bucatica de peste.


Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2018, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro