Dorada prajita cu sos de iaurt si menta


Timp: 
Publicat: 
Categorii:



5.0 - 24 voturi



dorada regala este un peste marin, raspandit in apele mediteranei si atlanticului.
dorada prajita este o reteta usoara, simpla, dar deosebit de gustoasa. inegalabila combinatie de peste prajit cu sos de lamaie, iaurt si menta va aduce o experienta culinara cu parfum de vacanta in grecia, un adevarat festin pescaresc cu care veti delecta toata familia.
ingrediente:
-3 dorade proaspete bine curatate si spalate
-faina
-ulei de masline
-sare
-iaurt
-menta verde
-o lamaie
-salata verde si rosii
mai intai spalati bine pestii si lasati-i sa se scurga.


apoi presarati sare atat in interiorul doradelor, cat si pe exterior, si lasati-le aprox. 20 de minute sa se sareze.


crestati fiecare dorada, treceti-o prin faina si prajiti-o in ulei de masline.


lasati focul la mediu spre mic, pentru ca dorada sa se patrunda bine. dupa 5-6 minute, intoarceti-o pe cealalta parte. este gata cand e bine rumenita pe ambele parti.


transferati dorada in farfurie si stropiti-o cu suc proaspat de lamaie cat e inca fierbinte. va capata o minunat aroma, iar crusta nu se va usca.
sosul de iaurt si menta se realizeaza prin amestecarea iaurtului (150 ml) cu un praf de sare, o lingurita ulei de masline, sucul de la o jumatate de lamaie si 2 linguri de menta verde tocata fin.


turnati sosul peste dorada in momentul servirii. serviti dorada cat e inca destul de fierbinte.
asezonati cu o salata de legume proaspete , stropite cu ulei de masline extravirgin si putin suc de lamaie si veti avea o minunata excursie culinara pe malurile mediteranei.


pofta buna!