Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN  ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Dovleac copt cu rozmarin -reteta africana


Publicat: 
Categorii:  Retete vegetariene / Retete pui / Feluri principale / Retete de post / Garnituri / Retete africane /
5.0 - 24 voturi









Bucataria africana este ca un safari, este o calatorie intiatica prin lumea primordiala a aromelor. Descoperirea tainelor bucatariei africane este o experienta atat culinara , cat si culturala, care te incarca de energie si incantare. Rustice, indraznete, pline de culoare, retele africane se remarca prin bogatia ingredientelor sanatoase si seductia condimentelor puternice.
Mai presus de toate, bucataria africana surprinde printr-o finete deosebita a modului de preparare. Apropierea de natura (traditional, toate retetele se prepara la foc natural, se usuca sau se consuma crude) creeaza instinctiv o "constiinta" a valorii materiei prime , astfel ca , desi foarte simpla si neprentioasa, bucataria africana se remarca printr-o excelenta alegere a modului a consuma alimentele. Experienta milenara, lipsa sau inaccesibilitatea modernismului, ne permit sa descoperim traditii milenare, ramase vii inca in vremurile noastre.

Dovleacul butternut este delicios la cuptor, cu ulei de masline, rozmarin, sare si piper . Aceasta reteta ne introduce in bucataria africana, de unde provine acest mod inedit de a prepara dovleacul.
Bucataria africana foloseste mult dovleacul, iar retetelor lor sunt foarte simple, dar si inedite in acelasi timp.

Ingrediente:
-un dovleac butternut
-o legatura de rozmarin proaspat
-ulei de masline
-sare
-piper


Spalati dovleacul, taiati-l in 2 si scoateti samburii cu o lingura. Taiati fiecare jumatate in sferturi.


Infingeti o frigaruie de lemn in pulpa dovleacului in mai multe locuri pentru a facilita inserarea rozmarinului.


Ungeti miezul dovleacului cu ulei de masline, presarati sare si piper.


Infigeti ramurele de rozmarin in orificiile create deja.


Asezati feliile de dovleac pe o tava acoperita cu folie de aluminiu sau hartie de copt.


Se coc la 180 de grade, circa 30 de minute, pana cand se inmoaie miezul de dovleac.


Se servesc caldute. Dovleacul preparat dupa aceasta reteta africana este foarte delicios, foarte placut aromat, pulpa se desprinde foarte usor de coaja si , mai presus de toate, are un parfum sublim.
Puteti sa il serviti ca antreu, ca garnitura sau ca fel principal vegetarian ( e atat de bun incat merita sa fie savurat simplu).
Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro