Dressing aromat, pe baza de iaurt, pentru salate (Dressing home made)


Publicat: 
Categorii:Sosuri /



5.0 - 24 voturi


cu totii ne dorim o viata lunga si sanatoasa, dar facem intr-adevar eforturi pentru a merita acest lucru? in conditiile in care aproape toate alimentele cumparate sunt pline de chimicale, coloranti , aromatizanti, ce pretentie putem sa mai avem de la bietul nostru organism daca il bombardam zilnic cu produse alimentare de proasta calitate?
"hrana este sursa vietii!" si trebuie sa invatam sa apreciem calitatea produselor pe care le introducem in corpul nostru. nu mai dati vina pe lipsa de timp si incepeti sa deveniti responsabili cand e vorba de alimentatie. intre a cumpara o salata de la firme de catering si a-ti face una proaspata acasa e diferenta doar de cateva minute. celebrele sosuri pentru salate de la restaurante, care le fac atat de apetisante, pot fi facute in maxim 5 minute acasa, din ingrediente naturale si nu stoarse din tuburi de plastic(in care stau deja de luni de zile).
organismul nostru trebuie sa primeasca rational mancarea (la intervale regulate de timp si in cantitati moderate) pentru a nu mai intra in criza. astfel se poate controla mai usor starea de foame, dar si poftele (care apar datorita unei indiscipline psihice, dar si a ritmului haotic si calitatii slabe a alimentatiei zilnice).
schimbarea trebuie sa vina din voi!

astazi vom face un minunat sos(dressing) pentru salate: racoritor, parfumat, picant si ...rapid!
va invit sa-l degustati si alaturi de fripturi, legume la grill sau crude sau chiar pe bucati de lipii proaspete.

tocati fin putin marar (3-4 fire). tocati si 4-5 frunze de menta verde proaspata.
stoarceti o lamaie si puneti ierburile aromatice in sucul de lamaie. macinati 2 catei de usturoi si adaugati-i in sos.


adaugati 150-200 ml iaurt rece, o lingurita de mustar, un praf de sare si unul de piper si amestecati.


daca aveti mustar cu aroma de piper, este perfect, daca nu, e bun si cel clasic.


se serveste imediat sau se poate lasa in frigider pana in momentul servirii (cateva ore).
este minunat peste salate, fripturi de orice fel, cartofi la tava, lipii, in sandwichuri, etc.


pofta buna!