Fasole verde cu ciuperci si ardei in sos de vin


Timp: 
Publicat: 
Categorii:Retete vegetariene / Feluri principale / Retete de post /



Sosurile de vin aduc un plus de gust mancarurilor, chiar si celor de legume. Astazi va propun o reteta de post, plina de legume si verdeturi colorate si sanatoase, aromata cu putin vin alb.

Incepeti prin a cali ceapa in foarte putin ulei de masline (am folosit 2 cepe medii).


Cand ceapa este usor sticloasa, adaugati o ceasca de apa calda si lasati ceapa sa fiarba.


Adaugati si un strop de sare.


Cand a scazut complet apa, adaugati fasolea verde si inca o cana de apa calda. Presarati sare si piper, dupa gust


Macinati usturoiul si adaugati-l in mancare.


Tocati ardeiul si adaugati-l dupa ce fasolea a fiert 10 minute.


Ciupercile se spala, se curata si se taie in bucati mari (sau cum preferati).


Se adauga ciupercile si se acopera cu un capac.


Ciupercile vor lasa mult sos, asa ca , dupa 5 minute, indepartati capacul si lasati sa fiarba la foc mediu.


Adaugati si vinul si continuati fierberea inca 10-15 minute.


Adaugati 3-4 linguri de pasta de ardei sau de rosii, pentru a facilita ingrosarea sosului.


Lasati sa mai fiarba 2-3 minute, la foc mic.


In final, opriti focul si adaugati verdeata preferata (marar si patrunjel).


Se serveste calda, cu paine proaspata.


Miroase foarte bine si este foarte gustoasa.


Pofta buna!