![](/ImgCnt/519/Picture%20141mid.jpg)
![](/ImgCnt/519/picture 141mid.jpg)
![](/ImgCnt/519/picture 156mid.jpg)
![](/ImgCnt/519/picture 158mid.jpg)
ficateii de iepure in sos de vin rosu si otet balsamic de zmeura sunt o delicatesa frantuzeasca, foarte rafinata, foarte gustoasa si foarte dietetica, deci puteti sa ii serviti la cina, fara remuscari in privinta siluetei.
francezii adora carnea de iepure si au creat nenumarate retete pentru a-i pune in evidenta fragezimea, iar aceasta reteta de ficatei de iepure este una dintre cele mai interesante. parfumul intens de zmeura al sosului de vin este ceva atat de deosebit, incat cred ca numai francezii se puteau gandi la o astfel de combinatie.
daca nu aveti ficatei de iepure, va invit sa realizati reteta cu ficatei de pui, sosul este cel ce face reteta speciala.
ingrediente:
-un pachet mic de ficatei de iepure sau de pui
-un sfert de ceapa rosie sau o ceapa mica echalote (este o ceapa frantuzeasca, alungita, alb-violeta)
-125 ml vin rosu robust
-cateva linguri de otet balsamic de zmeura
-sare
-piper
-ulei de masline
-o lingurita de unt
-cimbru
-pentru servire: salata verde si rosii cherry
![](/ImgCnt/519/picture 091mid.jpg)
se prepara o vinegreta din 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri de otet balsamic de zmeura, un praf de sare si piper. se emulsioneaza bine cu telul.
![](/ImgCnt/519/picture 114mid.jpg)
rosiile se taie felii, se stropesc cu vinegreta de zmeura si se lasa sa se marineze.
![](/ImgCnt/519/picture 101mid.jpg)
se toaca ceapa marunt.
![](/ImgCnt/519/picture 121mid.jpg)
se caleste ceapa in untul topit.
![](/ImgCnt/519/picture 122mid.jpg)
se adauga ficateii peste ceapa calita sticloasa. se intorc repede pe partea cealalta, se rumenesc pe ambele parti la foc mare. se condimenteaza.
![](/ImgCnt/519/picture 123mid.jpg)
se toarna vinul rosu si se lasa sa fiarba la fac mare pana se evapora alcoolul, apoi se reduce focul si se pune capacul. adaugati 2 crengute de cimbru in sos.
![](/ImgCnt/519/picture 125mid.jpg)
se continua fierberea sub capac inca 5 minute, pe la jumatatea timpului, intoarceti ficateii sa se coaca in mod egal pe ambele parti.
![](/ImgCnt/519/picture 128mid.jpg)
la sfarsit adaugati 3-4 linguri de otet de zmeura, amestecati sosul, adaugati inca putin unt, pentru a face sosul mai lucios. presarati sare si piper.
![](/ImgCnt/519/picture 133mid.jpg)
dupa ce scoateti ficateii din tigaie, reduceti sosul, prin fierbere la foc mare, pana scade mult, sau adaugand putin amidon.
![](/ImgCnt/519/picture 141mid.jpg)
serviti ficateii cu acest sos frantuzesc de zmeura si salata verde. decorati salata cu rosiile cherry marinate.
pofta buna!