

sosul provensal este un sos pe baza de vin si suc de rosii, cu un buchet aromatic specific zonei provence(cimbru, oregano, rozmarin, maghiran). este ideal pentru preparatele, din pui , peste, fructe de mare, innobiland retetele de fripturi. se prepara foarte rapid si usor, asa ca nu trebuie sa va temeti de dificultatea acestei retete.
ingrediente:
-un pachet de ficat de pui
-100 ml vin alb sec
-100 ml suc de rosii gros (sau rosii pasate)
-buchet aromatic provensal: oregano, cimbru,rozmarin,maghiran
-putin ardei iute uscat si usturoi (optional, daca doriti mai picant)
-ulei de masline

spalati ficateii de pui, scurgeti-i si apoi adaugati-i in tigaia cu putin ulei de masline.
caliti-i 1-2 minute, amestecand intr-una.

presarati sare, condimentele si turnati vinul.

dati focul la moderat spre mare si lasati asa sa fiarba cateva minute. apoi adaugati si rosiile pasate.

mai fierbeti inca 2-3 minute si e gata.

se serveste cu garnitura de orez sau cartofi la cuptor.
pofta buna!