File de crap cu salsa picanta si ardei copti


Publicat: 
Categorii:Retete peste / Feluri principale /



5.0 - 25 voturi




va recomand aceasta delicioasa reteta de peste pentru orice ocazie. este atat de buna, incat o veti repeta cu siguranta. se poate face si cu file de salau sau alt peste de apa dulce.
crusta crocanta , salsa picanta si combinatia de ardei copti cu vinegreta si busuioc proaspat va crea o senzatie gustativa sublima. este o imbinare de contraste (peste crocant/ardei fini si delicati), de gusturi complementare, totul fiind energizat de ardeiul iute ascuns in sosul picant si de busuiocul proaspat, intens parfumat.
aceasta reteta se preteaza pentru o prezentare deosebita, asa ca va recomand sa "pierdeti" putin timp la decor, pentru a o scoate si mai mult in evidenta.

spalati fileurile de peste, stergeti-le , sarati-le si piperati-le. lasati-le 10-20 de minute sa traga aromele.


tavaliti fileurile de peste in faina de malai si apoi prajiti-le in ulei de masline, la foc mediu.


scoateti fileurile pe un servetel absorbant si apoi serviti-le.


ungeti fiecare bucata cu sos de rosii picant. apoi asezati in valuri ardeii copti (pe care i-ati amestecat inainte cu sare, putin ulei si otet).


decorati cu un buchetel de busuioc proaspat.


pofta buna!