![](/ImgCnt/545/Picture%20143mid.jpg)
![](/ImgCnt/545/picture 143mid.jpg)
![](/ImgCnt/545/picture 144mid.jpg)
![](/ImgCnt/545/picture 028mid.jpg)
![](/ImgCnt/545/picture 161mid.jpg)
![](/ImgCnt/545/picture 163mid.jpg)
![](/ImgCnt/545/picture 018mid.jpg)
florile de dovlecel sunt foarte apreciate pentru aroma lor delicata, fiind indicate in diverse tapas sau deserturi. fine si aromate discret, ele permit combinatia cu diferite umpluturi, aluaturi, dulci sau picante, astfel incat pot acoperi o gama larga de preferinte.
in spania si mexic se numesc flores de calaza si se pregatesc in cele mai uluitoare moduri.
pentru astazi vom face "flores de calabaza rellenas" adica flori de dovlecel umplute. umplutura poate fi de crema de branza, asa cum este cel mai comun folosita, sau de carne. noi vom folosi o umplutur foarte simpla, cateva felii subtiri de bacon si de sunca afumata de curcan, pentru ca vrem sa concrentram accentul pe invelis, o combinatie divina de flori de dovlecel in aluat de bere cu aroma de tequila. ce savoare!
![](/ImgCnt/545/picture 160mid.jpg)
florile de dovlecel se pastreaza la frigieder maxim o zi sau doua, cel mai bine e sa le folositi proaspete.
![](/ImgCnt/545/picture 005mid.jpg)
![](/ImgCnt/545/picture 011mid.jpg)
in interior au un pistil, feminin sau masculin, care se indeparteaza inainte de a le spala.
![](/ImgCnt/545/picture 021mid.jpg)
se spala cu apa rece si se sterg usor cu un servet de hartie.
pregatim aluatul de bere: o ceasca de faina se amesteca cu un praf de sare, piper, boia dulce, coriandru macinat si chimen macinat.
![](/ImgCnt/545/picture 114mid.jpg)
se adauga berea.
![](/ImgCnt/545/picture 115mid.jpg)
se amesteca cu telul pana obtineti un aluat de consistenta celui pentru clatite.
![](/ImgCnt/545/picture 120mid.jpg)
asa arata aluatul cand e gata. se lasa 5 minute in repaus, pana cand umple florile de dovlecel.
![](/ImgCnt/545/picture 123mid.jpg)
umplem florile de dovlecel, o parte cu bacon, o parte cu sunca de curcan, sa fie pentru preferintele.
![](/ImgCnt/545/picture 122mid.jpg)
![](/ImgCnt/545/picture 125mid.jpg)
treceti fiecare floare umpluta prin faina, apoi prin aluat. rasuciti capetele petalelor.
![](/ImgCnt/545/picture 127mid.jpg)
se prajesc in ulei fierbinte, la foc mediu.
![](/ImgCnt/545/picture 131mid.jpg)
se intorc in aproximativ un minut, cand sunt rumenite usor.
![](/ImgCnt/545/picture 133mid.jpg)
![](/ImgCnt/545/picture 134mid.jpg)
nu inghesuiti multe flori in tigaie, prajiti-le in mai multe etape.
![](/ImgCnt/545/picture 135mid.jpg)
le scoateti pe un servetel , ca sa absoarba excesul de ulei.
![](/ImgCnt/545/picture 145mid.jpg)
se servesc fierbinti, cu salsa fresca.
o sectiune delicioasa:
![](/ImgCnt/545/picture 162mid.jpg)
aroma aluatului de bere cu tequila este un "must try"...foarte bun!
pofta buna!