Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Friptura de cerb in sos vanatoresc


Publicat: 
Categorii:  Retete romanesti / Feluri principale / Retete craciun /












Este sezonul vanatoarei si v-am pregatit o delicioasa reteta cu carne de cerb. Sosul vanatoresc, cu arome puternice de vin rosu, plante aromatice, piper, lamaie si masline, balanseaza gustul carnii de vanat si acopera mirosul sau specific, friptura ramanand foarte parfumata si suculenta.
Daca nu vreti sa faceti o friptura intreaga la tava, puteti sa o taiati cubulete, iese la fel de bine. Varianta de friptura de cerb rulata, impanata cu afumatura si felii de lamaie este mai festiva, dar gustul acelasi.
Pentru realizarea acestei retete aveti nevoie de multe ore intre momentul punerii la marinat si momentul servirii, asa ca e bine sa va apucati din timp de ea.

Ingrediente:
-o bucata de carne de cerb sau caprioara (circa 800 gr) sau mai multe bucati mici
-pentru marinata: un morcov, o ceapa rosie, boabe de piper, frunze de dafin, rozmarin, cimbru, o cana de vin rosu
-pentru sos:vin rosu, pasta de rosii (bulion), masline, lamaie, dafin, cimbru, piper
-pentru impanat: costita afumata sau sunca afumata (cateva felii), felii de lamaie, usturoi


Mai intai spalam carnea, o crestam si o punem la marinat. Adaugam vin rosu, felii de morcov, o ceapa taiata felii mari, 2 linguri de boabe de piper, 2-3 frunze de dafin, crengute de cimbru si o crenguta de rozmarin.


Turnam si apa pana acopera carnea.


Punem o folie si dam la frigider minim 4 ore (puteti sa lasati chiar si o noapte).Eu am lasat 8 ore.


Apoi scoateti carnea, aruncati marinata.


Feliati sunca , usturoiul si lamaia.


Ungeti tava cu putin ulei, asezati carnea. Presarati cu sare si piper peste tot. Umpleti crestaturile cu sunca, usturoi si lamaie.


Puneti in tava si cateva masline negre, frunze de dafin(2-3 frunze mici).



Cand e gata impanata, pregatiti sosul.


Amestecati 2-3 linguri mari de bulion cu un pahar de vin rosu si unul de apa.



Trebuie sa rezulte un sos gros. Turnati-l pe friptura.


Acoperiti cu folie de aluminiu si coaceti la 180 de grade circa o ora. Apoi scoateti folia.


Reintroduceti la cuptor pana cand scade sosul cu o treime si se rumeneste friptura.


Intre timp, stropiti des cu sos.


Se serveste fierbinte, decorata cu felii proaspete de lamaie si patrunjel verde.


Se taie felii subtiri si se servesc cu mult sos, paine proaspata de vatra si muraturi.


Nu uitati sa acompaniati si cu un pahar de vin rosu, sec.


Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete fructe de mare
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2014, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro