restaurantele din budapesta au reteta foarte interesanta de friptura de porc, pe care va invit sa o degustati. unele o recomanda ca "friptura tiganeasca" , altele ca "friptura ungureasca", dar concluzia e aceeasi: este picanta si extrem de delicioasa!
ingrediente:
-4 cotlete de porc (sau ceafa de porc)
-5 catei de usturoi
-2 lingurite pasta de paprika (sau 2-3 ardei iuti rosii)
-o lingurita ulei
-sare, piper, boia dulce
bateti carnea si condimentati-o cu sare, piper si boia dulce.
pregatiti sosul de usturoi cu paprika. macinati 5 -6 catei de usturoi, adaugati un praf de sare, 2 lingurite pasta de ardei iute, o lingurita de ulei.
amestecati sosul pana devine ca o maioneza.
frigeti carnea pe gratarul incins. dupa 5 minute o intoarceti pe partea cealalta.
ungeti partea deja fripta cu o lingurita de sos de usturoi cu paprika. dupa inca 5 minute, scoateti fripturile intr-un vas termorezistent si mentineti-le la cald.
cand sunt toate fripturile gata, serviti-le fierbinti, alaturi de salata si cartofi.
garnitura ideala este "cartofi copti in crusta picanta"... un deliciu !
"ungureasca" sau "tiganeasca", aceasta friptura poate fi o idee pentru craciun, avand avantajul ca se face foarte rapid si este foarte bine aromata.
pofta buna!