![](/ImgCnt/325/Picture%20030mid.jpg)
![](/ImgCnt/325/picture 036mid.jpg)
![](/ImgCnt/325/picture 030mid.jpg)
![](/ImgCnt/325/picture 024mid.jpg)
![](/ImgCnt/325/picture 039mid.jpg)
bucataria portugheza este una dintre cele mai interesante din lume, plina de culoare , mirodenii si savoare. este o adevarata placere sa gatesti in stil portughez si ,una si mai mare, sa le degusti, desigur.
nu este deloc complicat, tot ce va trebuie este sa aveti ingrediente cat mai proaspete si condimente cat mai de calitate. vinul de porto ii da un gust aparte sosului, iar carnatul chorizo picant desavarseste acest preparat.
este o reteta rustica, populara, deci vom experimenta bunul gust fara fite, in adevaratul spirit iberic.
ingrediente:
-o bucata mare de muschi de vita (groasa de 3 cm, aprox. 800 gr)
-un pahar de vin rosu sec, robust
-un pahar de vin de porto
-ulei de masline
-boabe de piper (multicolor sau negru)
-o lingura de unt
-cativa catei de usturoi
-cimbru proaspat
-o frunza de dafin
-o lingurita de miere
-100 ml passata de rosii
-2 carnati chorizo picanti
-cativa cartofi
-sare
![](/ImgCnt/325/picture 001mid.jpg)
macinati piperul si sarea pe o farfurie lata.
![](/ImgCnt/325/picture 002mid.jpg)
spalati carnea, taiati-o in 2 bucati, si condimentati-le cu sarea si piperul din farfurie.
![](/ImgCnt/325/picture 003mid.jpg)
presarati si cimbru si lasati-le 10 minute sa stea cu condimentele.
![](/ImgCnt/325/picture 004mid.jpg)
incingeti o lingura de ulei de masline cu una de unt. adaugati frunza de dafin, usturoiul feliat si amestecati putin sa se aromatizeze uleiul.
![](/ImgCnt/325/picture 005mid.jpg)
apoi adaugati bucatile de carne.
![](/ImgCnt/325/picture 006mid.jpg)
prajiti-le circa 3 minute pe fiecare parte, sa se rumeasca frumos.
![](/ImgCnt/325/picture 007mid.jpg)
![](/ImgCnt/325/picture 009mid.jpg)
cand sunt colorate usor, adaugati vinul rosu. lasati focul la maxim, sa se evapore repede alcoolul.
![](/ImgCnt/325/picture 010mid.jpg)
apoi adaugati vinul de porto.
![](/ImgCnt/325/picture 011mid.jpg)
daca vreti sa iasa totul foarte picant, adaugati si putin sos tabasco (optional).
![](/ImgCnt/325/picture 012mid.jpg)
in final, adaugati rosiile pasate, reduceti focul.
![](/ImgCnt/325/picture 013mid.jpg)
ca sa taiati aciditatea sosului, adaugati o lingurita mica de miere.
![](/ImgCnt/325/picture 014mid.jpg)
scoateti carnea si puneti-o intr-un vas de cuptor. carnea trebuie sa fie moale, mediu facuta.
![](/ImgCnt/325/picture 015mid.jpg)
reduceti sosul pana se ingroasa, continuind fierberea la foc mediu.
![](/ImgCnt/325/picture 016mid.jpg)
turnati apoi sosul peste carne, adaugati bucatile de chorizo si dati la cuptor la 160 de grade pentru 10 minute maxim.
![](/ImgCnt/325/picture 017mid.jpg)
![](/ImgCnt/325/picture 018mid.jpg)
este gata cand se rumenesc usor feliile de chorizo.
![](/ImgCnt/325/picture 023mid.jpg)
se serveste cu garnitura de cartofi. si mult vin rosu!
![](/ImgCnt/325/picture 034mid.jpg)
cand serviti, inlocuiti frunza de dafin rumenita cu una proaspata.
![](/ImgCnt/325/picture 035mid.jpg)
delicios, picant si foarte aromat.
![](/ImgCnt/325/picture 038mid.jpg)
pofta buna!