Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Gazpacho cu parfum de portocale


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete vegetariene / Supe si ciorbe / Retete de post / Retete spaniole /
5.0 - 24 voturi











Chiar daca nu este inca sezonul rosiilor de vara, celebra supa rece andaluziana "gazpacho" va poate aduce o portie de savoare si vitalitate, folosind micutele rosii cherry (care sunt foarte dulci si aromate). Si, pentru ca facem o supa de vara intr-un sezon mai rece, vom parfuma supa cu note fructate de citrice, care se gasesc din belsug in aceasta perioada.
Gazpacho cu portocale este un deliciu minunat de primavara (si chiar iarna, cand zilele nu sunt geroase), care ne duce cu gandul la fierbinteala verii, la soare, bronz si vacanta...Merita sa evadati pentru cateva minute in insorita Spanie, veti reveni mult mai energizati dupa acest pranz spaniol!

Ingrediente:
- 15 rosii cherry sau inimioara (sunt micute si alungite)
-2 rosii bine coapte si dulci (chiar si de sera)
-un ardei gras frumos, rosu sau portocaliu
-un fir de ceapa verde(ca tot e primavara)
-un castravete mic
-optional: un zucchini mic
-o portocala parfumata
-o jumatate de lamaie
-verdeata dupa gust: eu am pus leurda (usturoi verde), frunze de busuioc , patrunjel, ierburi de Provence uscate
-apa plata
-putin ulei de masline extravirgin
-sare marina sau sare roz (daca nu aveti aceste sortimente, puneti orice fel de sare aveti, dar nu prea multa)
-o lingura de otet
-un praf de piper negru
-un praf de piper Cayenne
-pentru servire: cubulete de cascaval , patrunjel verde, cubulete din legumele din supa, felii de portocale


Puneti 2-3 linguri de ulei in blender, apoi asezati legumele si ierburile aromatice in straturi.
Spalati legumele, taiati-le grosier si puneti-le in blender. Adaugati o ceasca de apa, sare, piper. Eu am pus si o lingura de ierburi de Provence uscate (pentru un plus de aroma mediteraneeana).


Nu uitati sa puneti cubulete de portocala (vor da o aroma subtila, foarte interesanta).


Un praf de piper negru si unul de Cayenne vor trezi aromele si... simturile dvs. Stoarceti jumatate de lamaie si adaugati sucul. Puneti si o lingura de otet de mere. Acum blenderul e plin, puneti capacul si mixati.


Mixati 30-40 de secunde, pana se omogenizeaza supa. Gustati si rectificati aromele, dupa propriile preferinte.


Se serveste imediat, cu cuburi de gheata, sau dupa ce sta in frigider cateva ore (sa fie rece).


Gazpacho se serveste cu un mic "acompaniament": cubulete de branza/ cascaval, cubulete din legumele prezente in supa, verdeata (patrunjel), crutoane, etc.


Aceasta supa de rosii este ideala pentru orice dieta sanatoasa, deci profitati!


Cu o prezentare mai simpla sau mai elaborata, supa gazpacho este la fel de minunata. Varianta pe care v-am prezentat-o este plina de aroma datorita combinatiei verdeturilor picante de primavara cu parfumatele citrice. Se poate mentine in frigider pana a doua zi (cand se zice ca este si mai buna).



Gazpacho va aduce bucuria descoperirii gustului pur al legumelor, va invita la o experienta raw uimitoare!
Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Cartofi umpluti cu ciuperci si ardei
Cartofi umpluti cu ciuperci si arde...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro