Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Golden Rafaello


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete vegetariene / Deserturi / Retete de post / Retete craciun / Retete raw vegan /
5.0 - 25 voturi











"Golden Rafaello"...asa am numit aceste minunate bomboane, deoarece seamana ca aspect si parfum cu clasicele Rafaello, dar au o culoare superba aurie (datorita caiselor uscate). Aceste bomboane sunt foarte sanatoase, dietetice (deoarece n-au nici un gram de zahar) si sunt foarte, foarte gustoase.
Golden Rafaello sunt un deliciu seducator, cu o aroma exotica de cocos, parfum romantic de caise coapte sub arsita soarelui de vara si miez crocant de migdala...Pentru cei ce adora caisele sunt un vis!
Si, ca sa completez lista argumentelor "pro" (desi nu cred ca mai e nevoie), sunt extraordinar de simplu de facut, economice si rapide.

Ingrediente:
- 300 gr caise uscate (sunt de preferat cele semi-uscate, care raman moi, ca un jeleu si parfumate)
-3 linguri cu varfde migdale macinate
-2-3 linguri de fulgi de cocos pentru compozitie (plus alte cateva linguri pentru ornat)
-o lingura unt de cocos extravirgin (daca nu aveti, nu e nici o problema, puneti mai multa miere si fulgi de cocos)
-2 linguri de miere sau una de miere si una de sirop de agave(ca sa mai scadeti indicele glicemic)
-migdale crude decojite(dupa ce au fost inmuiate in prealabil in apa rece cateva ore)
Ingredientele (inafara migdalelor intregi) se pun in robot si se mixeaza bine, 1-2 minute, pana cand obtineti o consistenta lipicioasa si ingredientele macinate se aduna singure. Eu pun si 2-3 linguri de migdale intregi in compozitie, pentru ca imi place sa simt o textura usor crocanta. Ajustati gramajele ingredientelor dupa preferinte, important este sa obtineti aceasta compozitie legata si usor lipicioasa.


Daca nu aveti caise mai moi, atunci e bine sa le inmuiati inainte in apa , timp de o ora. Le folositi dupa ce le scurgeti bine.
Asa aratau caisele mele, parfumate, moi-elastice si cu miez usor gelifiat. Varianta aceasta nu mai trebuie introdusa in apa.


Formati bile din compozitie si introduceti in mijloc o migdala cruda(fara pielita).


Apoi dati bomboanele prin fulgi de cocos si le asezati e o farfurie.


Am pastrat cateva nepudrate, ca sa vedeti ce culoare superba portocalie au.


Se pot servi imediat sau , mai bine, dupa ce au stat cateva ore la frigider.


Cand stau la frigider, compozitia se leaga mai bine si devine ca un jeleu.


La frigider, se pastreaza in cutii inchise ermetic.
Si acum o sectiune delicioasa, dupa 12 ore de la preparare:


Puteti face Golden Rafaello si cu stafide aurii sau mango (daca nu va plac caisele) sau, renuntati la culoarea golden si le puteti face cu orice fruct uscat (curmale, cranberries, banane,etc). Marocanii prepara aceste bomboane de Ramadan, cu migdale si curmale (dar despre acestea vom vorbi in alta reteta).
Pana atunci, va doresc sa incercati aceste minunate bomboane vegetariene, sa va bucurati de parfumul, culoarea si gustul lor divin...
Oferiti-va o pauza regala: savurati o Golden Rafaello langa o ceasca de ceai verde cu iasomie sau flori de portocal!
Deoarece ingredientele sunt crude,bomboanele sunt pline de nutrienti sanatosi si au un parfum natural deosebit, asa ca va veti satura foarte rapid doar cu cateva bomboane (ceea ce e foarte bine pt silueta :) ).
Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro