![](/ImgCnt/336/Picture%20058mid.jpg)
![](/ImgCnt/336/picture 056mid.jpg)
![](/ImgCnt/336/picture 059mid.jpg)
![](/ImgCnt/336/picture 072mid.jpg)
una dintre cele mai delicioase si hranitoare antreuri, hummusul, are o multitudine de variante. daca va doriti o reteta de hummus mai inedita, atunci va invit la "hummus cu masline negre". gustul mediteraneean al maslinelor aduce o nota de prospetime si o savoare care va va surprinde in mod placut.
reteta este identica cu cea de la hummus simplu. fierbeti bine boabele de naut. apoi faceti un piure din boabe, putina zeama in care au fiert, ulei de masline extravirgin, pasta de susan (tahina), suc de lamaie, sare, usturoi macinat.
![](/ImgCnt/336/picture 041mid.jpg)
![](/ImgCnt/336/picture 042mid.jpg)
adaugati un pumn de masline negre fara samburi (atentie la sare, maslinele sunt deja sarate).
![](/ImgCnt/336/picture 052mid.jpg)
mixati bine, pana se omogenizeaza totul.
![](/ImgCnt/336/picture 053mid.jpg)
se serveste rece, cu lipie.
![](/ImgCnt/336/picture 055mid.jpg)
stropiti cu ulei de masline extravirgin, decorati cu patrunjel tocat fin cu o maslina neagra.
![](/ImgCnt/336/picture 058mid.jpg)
sau decorati cu pinoli, patrunjel si boia.
![](/ImgCnt/336/picture 070mid.jpg)
delicios!
pofta buna!