![](/ImgCnt/94/Picture%20158mid.jpg)
iepurele are o carne foarte gustoasa si dietetica, astfel incat friptura de iepure va fi atat de delicioasa, incat nici nu veti simti ca sunteti la dieta.
francezii mananca foarte mult iepure, asa ca o reteta in stil provensal este binevenita pentru orice masa festiva.
![](/ImgCnt/94/picture 158mid.jpg)
![](/ImgCnt/94/picture 154mid.jpg)
![](/ImgCnt/94/picture 150mid.jpg)
ingrediente:
-un iepure taiat bucati
-mustar de dijon
-ierburi aromatice provensale (se gasesc in supermarketuri)
-sare, piper
-ulei de masline
![](/ImgCnt/94/picture 097mid.jpg)
amestecati o lingura de ulei de masline cu una de mustar de dijon (este ideal cel cu estragon), sare, piper si o lingura ierburi aromatice provensale.
![](/ImgCnt/94/picture 098mid.jpg)
![](/ImgCnt/94/picture 100mid.jpg)
spalati bucatile de iepure, uscati-le cu un servet de bucatarie si apoi adaugati-le peste marinata provensala.
![](/ImgCnt/94/picture 102mid.jpg)
tineti iepurele la marinat cateva ore in frigider. apoi incingeti cuptorul la 180 de grade celsius. aranjati bucatile de iepure intr-o tava si turnati sosul peste ele.
![](/ImgCnt/94/picture 121mid.jpg)
dupa aproximativ 25 de minute, ridicati temperatura la 200 de grade (ventilat), pana se rumenesc bine la suprafata (aproximativ inca 10 minute).
![](/ImgCnt/94/picture 147mid.jpg)
se serveste fierbinte alaturi de o salata verde cu dressing francais.
![](/ImgCnt/94/picture 153mid.jpg)
ideal este ca un vin rose frantuzesc sa acompanieze acest regal culinar.
![](/ImgCnt/94/picture 155mid.jpg)
pofta buna!