![](/ImgCnt/445/Picture%20310mid.jpg)
![](/ImgCnt/445/picture 310mid.jpg)
![](/ImgCnt/445/picture 311mid.jpg)
![](/ImgCnt/445/picture 314mid.jpg)
mancarea mediteraneeana este simpla si delicioasa, bazata pe ingrediente proaspete, folosirea uleiului de masline si a numeroaselor plante aromatice pentru a oferi savoare preparatelor.
retetele inspirate din bucataria mediteraneeana sunt ideale pentru dieta, dar si pentru un stil de viata sanatos, deoarece va aduc o portie de sanatate si placere la fiecare degustare. dieta mediteraneeana este o dieta ce va aduce pofta de viata, in preparate lejere si aromate, sanatoase, apetisante si deloc pretentioase.
urmatoarea reteta este simpla, facila, fara ingrediente costisitoare, dar rezultatul este deosebit din punct de vedere estetic si o adevarata incantare pentru papilele gustative.
ingrediente:
-un pachet de inimi de pui
-un pachet de ficatei de pui
-2 ardei grasi colorati
-cateva rosii cherry (vreo 10)
-plante aromatice proaspete: oregano, busuioc, marar, ceapa verde fina (ciboulette)
-o ceapa mica rosie
-ulei de masline extravirgin
-piper
-ardei iute
-usturoi
-o lamaie
-4 linguri de vin alb sec (am folosit sherry dry)
-100 ml suc de rosii
![](/ImgCnt/445/picture 283mid.jpg)
aici sunt vedetele aromatice:
![](/ImgCnt/445/picture 284mid.jpg)
spalati ficateii si inimile si puneti-le la marinat separat. pentru marinare folositi cate un catel de usturoi (sau cat doriti), o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute, sare, piper, o lingura de ulei de masline si 2 linguri de vin alb sec.
![](/ImgCnt/445/picture 287mid.jpg)
![](/ImgCnt/445/picture 288mid.jpg)
taiati lamaia in 2 si stoarceti fiecare jumatate peste cele 2 castroane in care se afla ficateii, respectiv inimioarele de pui.
![](/ImgCnt/445/picture 289mid.jpg)
amestecati bine si lasati sa se marineze la temperatura camerei, timp de 30 de minute.
intre timp spalati si tocati ierburi aromatice.
![](/ImgCnt/445/picture 290mid.jpg)
asa trebuie sa arate carnea inainte de preparare.
![](/ImgCnt/445/picture 291mid.jpg)
incingeti o lingurita de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si puneti ceapa tocata la calit. amestecati des, sa nu se coloreze prea tare, doar sa devina transluncenta.
![](/ImgCnt/445/picture 292mid.jpg)
adaugati inimioarele cu tot cu marinata lor.
![](/ImgCnt/445/picture 293mid.jpg)
lasati-le sa fiarba la foc mare. cand sunt albite, adaugati si ficateii de pui.
![](/ImgCnt/445/picture 294mid.jpg)
lasati sa dea cateva clocote impreuna, amestecand des. cand a scazut putin sosul, adaugati sosul de rosii (sa fie cat mai gros).
![](/ImgCnt/445/picture 295mid.jpg)
apoi adaugati ardeii grasi tocati cubulete mari. adaugati si ceapa verde tocata.
![](/ImgCnt/445/picture 296mid.jpg)
lasati-i sa fiarba 2-3 minute, adaugati rosiile cherry intregi sau jumatati, amestecati bine.
![](/ImgCnt/445/picture 298mid.jpg)
dupa 2-3 clocote , opriti focul si adaugati plantele aromatice (jumatate din cantitate).
![](/ImgCnt/445/picture 301mid.jpg)
amestecati mancarea cu plantele aromatice si lasati sa se racoreasca putin.
![](/ImgCnt/445/picture 303mid.jpg)
la final, adaugati inca un pumn de verdeata tocata, pentru un plus de parfum.
![](/ImgCnt/445/picture 306mid.jpg)
se serveste cald, dar nu fierbinte.
![](/ImgCnt/445/picture 308mid.jpg)
decorati fiecare farfurie cu frunzulite de oregano proaspete si, eventual, stropiti cu un fir de ulei de masline, exact inainte de servire, pentru a beneficia din plin de proprietatile miraculoase acestui ulei.
![](/ImgCnt/445/picture 315mid.jpg)
mancarea mediteraneeana de inimi si ficatei de pui este deosebit de gustoasa, iar jocul de culori o face si mai apetisanta. incercati-o si nu veti regreta!
pofta buna!