![](/ImgCnt/339/Picture%20048mid.jpg)
![](/ImgCnt/339/picture 044mid.jpg)
![](/ImgCnt/339/picture 048mid.jpg)
![](/ImgCnt/339/picture 051mid.jpg)
mielul astralian este recunoscut in intreaga lume pentru calitatea deosebita, carnea frageda si savuroasa, perfecta pentru orice fel de preparare.
datorita calitatii excelente a carnii, mielul astralian nu are nevoie de foarte multe condimente pentru a-l prepara.
pulpa de miel australian la cuptor, in sos de vin rosu, cu crusta picanta si crocanta surprinde printr-o suculenta si aroma incredibila. deoarece se coace la foc mic, cateva ore, carnea pastreaza toata sucurile in interior si efectiv ti se topeste in gura...nemaipomenit de gustos, un adevarat festin pentru o zi de sarbatoare!
ingrediente:
-o pulpa de miel australian (puteti folosi si alta carne de miel)
-cativa cartofi roz
-un pahar de vin rosu sec
-ulei de masline
-usturoi
-ardei iute
-oregano uscat
-rozmarin uscat
-boabe de piper multicolor
-sare
-cateva rosii cherry pentru decor
![](/ImgCnt/339/picture 012mid.jpg)
spalati carnea si stergeti-o. crestati-o din loc in loc. umpleti crestaturile cu felii de usturoi si felii de ardei iute.
![](/ImgCnt/339/picture 015mid.jpg)
presarati sare, piper multicolor macinat, oregano si rozmarin.
![](/ImgCnt/339/picture 017mid.jpg)
masati carnea, astfel incat sa se impregneze bine cu condimentele.
![](/ImgCnt/339/picture 018mid.jpg)
ungeti o tava cu putin ulei de masline, adaugati un pahar de vin rosu, asezati carnea pe mijlocul tavii.
![](/ImgCnt/339/picture 020mid.jpg)
acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati tava la cuptor timp de o ora, la 180 de grade.
![](/ImgCnt/339/picture 024mid.jpg)
scoateti folia, adaugati cartofii taiati felii subtiri in jurul pulpei de miel.reintroduceti tava la cuptor, la 160 de grade pentru inca 40 de minute, pana se rumeneste frumos carnea.
![](/ImgCnt/339/picture 032mid.jpg)
crusta pulpei de miel trebuie sa fie crocanta si bine rumenita, iar cartofii bine facuti. dupa ce scoateti tava din cuptor, lasati friptura cateva minute inainte de a o taia.
![](/ImgCnt/339/picture 039mid.jpg)
se aranjeaza carnea si cartofii pe un platou si se decoreaza cu patrunjel verde si rosii cherry.
![](/ImgCnt/339/picture 044mid.jpg)
carnea se feliaza si se serveste cu sosul din tava.
![](/ImgCnt/339/picture 048mid.jpg)
![](/ImgCnt/339/picture 051mid.jpg)
foarte suculenta si aromata, ti se topeste in gura...
![](/ImgCnt/339/picture 053mid.jpg)
pofta buna!