![](/ImgCnt/184/Picture%20063mid.jpg)
![](/ImgCnt/184/picture 054mid.jpg)
![](/ImgCnt/184/picture 063mid.jpg)
![](/ImgCnt/184/picture 065mid.jpg)
aceasta reteta de miel in crusta de ierburi aromatice si parmezan este inedita si delicioasa.
carnea de miel fripta pe gratar pana capata o culoare si o mireasma uluitoare este delicat atinsa de un voal de mustar de dijon si apoi imbracata in mantia de pesmet, plante aromatice si parmezan. rezultatul este de mare clasa: carnea aromata si suculenta contrasteaza elegant cu stratul crocant exterior. un gust "crispy" delicios, o explozie de arome la fiecare inghititura, o experienta noua, ce merita incercata (mai ales ca pastele dureza trei zile si poate vreti sa mai diversificati retetele clasice).
ingrediente:
-2 felii de pulpa de miel dezosata
-o bucata de paine intarita(sau 5 linguri de pesmet)
-patrunjel verde, marar, menta proaspata, cimbru, coriandru (sau ce plante aromatice preferati)
-o lingura mustar de dijon
-sare, piper, boia
-2 linguri de parmezan razuit
![](/ImgCnt/184/picture 025mid.jpg)
amestecati painea uscata cu plantele aromatice in robotul de bucatarie pana obtineti un pesmet verde aromat.
![](/ImgCnt/184/picture 022mid.jpg)
condimentati carnea cu sare, piper si boia si puneti fripturile pe grill-ul incins
![](/ImgCnt/184/picture 027mid.jpg)
lasati focul la mediu si intoarceti carnea de cateva ori pana cand e bine rumenita. nu presati carnea in timpul frigerii, deoarece isi va pierde suculenta.
![](/ImgCnt/184/picture 030mid.jpg)
amestecati pesmetul aromat cu parmezanul razuit.
![](/ImgCnt/184/picture 031mid.jpg)
ungeti fiecare friptura cu mustar cat e inca fierbinte, apoi acoperiti-o cu o crusta groasa de pesmet aromat.
![](/ImgCnt/184/picture 032mid.jpg)
dati fripturile la cuptor, la 180 de grade, circa 5 minute, pana se rumeneste putin crusta.
![](/ImgCnt/184/picture 051mid.jpg)
se serveste cald, alaturi de cartofi picanti.
![](/ImgCnt/184/picture 060mid.jpg)
puteti sa presarati ceapa verde tocata fin peste friptura , pentru decor si un contrast mai sugestiv.
![](/ImgCnt/184/picture 064mid.jpg)
si acum o bucatica pentru voi din aceasta delicioasa pulpa de miel in crusta aromata:
![](/ImgCnt/184/picture 066mid.jpg)
pofta buna si "paste fericit"!