![](/ImgCnt/260/Picture%20040mid.jpg)
![](/ImgCnt/260/picture 040mid.jpg)
friptura de miel la cuptor este o reteta traditionala romaneasca, preparata in special cu ocazia sarbatorilor de paste. vinul alb si ierburile aromatice fragezesc si parfumeaza carnea de miel, dandu-i o aroma imbietoare. menta verde, rozmarinul si cimbrul sunt vedetele aromatice ale acestui preparat.
ingrediente:
-cateva bucati de miel (in poza sunt bucati de pulpa)
-un pahar mare de vin alb
-putin ulei de masline (sau de floarea-soarelui)
-cativa catei de usturoi
-un fir de ceapa verde
-menta proaspata, cimbru si rozmarin
-sare, piper, ardei iute
![](/ImgCnt/260/picture 001mid.jpg)
ungeti tava cu ulei. spalati carnea, scurgeti-o si asezati-o in tava, presarati-o cu sare , piper si ardei iute, dupa gust. ungeti fripturile cu usturoiul macinat.
tocati fin ierburile aromatice si ceapa verde si presarati-le peste bucatile de carne (cu generozitate). turnati vinul alb.
![](/ImgCnt/260/picture 004mid.jpg)
lasati fripturile sa se marineze cateva ore in tava (la frigider, acoperite cu folie de aluminiu). scoateti tava din frigider si lasati-o sa ajunga la temperatura camerei.
apoi introduceti tava in cuptor, la 180 de grade celsius.
![](/ImgCnt/260/picture 028mid.jpg)
dupa 30 de minute, scoateti folia (arata ca in fotografia de mai sus: carnea e aproape facuta, dar nerumenita).
introduceti iar tava in cuptor si mai lasati-o inca 20-30 de minute, stropind frecvent fripturile cu sosul din tava. ideea e ca vreti sa se rumeneasca putin, asa ca urmariti pana cand obtineti o culoare maronie.
![](/ImgCnt/260/picture 030mid.jpg)
friptura de miel se serveste imediat, fierbinte, cu garnitura de cartofi picanti ,la tava, ciuperci la cuptor, salata verde si sos de iaurt.
![](/ImgCnt/260/picture 039mid.jpg)
delicioasa, moale si aromata, friptura de miel la tava in sos de vin este o reteta ideala pentru zilele de pasti (si nu numai)!
pofta buna!