![](/ImgCnt/439/Picture%20106mid.jpg)
![](/ImgCnt/439/picture 102mid.jpg)
![](/ImgCnt/439/picture 106mid.jpg)
![](/ImgCnt/439/picture 105mid.jpg)
friptura de vita la gratar poate fi "innobilata" foarte simplu si usor cu o crusta de mustar (de preferat, cel de dijon). francezii adora mustarul de dijon si carnea de vita, asa ca au creat o multitudine de sortimente de mustar care sa insoteasca aceste delicioase fripturi.
mustarul de dijon cu nuca are o aroma fina si eleganta, care se preteaza foarte bine in combinatie cu gratarul de vita, facut mediu.
ingrediente:
-muschi de vita (cat doriti)
-mustar de dijon cu nuci (daca nu aveti, amestecati mustar cu putina nuca macinata si omogenizati bine, pana se intrepatrund aromele)
![](/ImgCnt/439/picture 091mid.jpg)
puneti carnea pe gratar (bucata intreaga groasa). condimentati cu piper negru macinat.
![](/ImgCnt/439/picture 093mid.jpg)
cand e bine rumenita pe o parte, intoarceti bucata de carne. nu o presati si nu o intepati in timp ce se frige.
![](/ImgCnt/439/picture 096mid.jpg)
spre final, presarati sare. puteti sa verificati daca e facuta mediu (asa cum dorim) prin apasarea cu degetul. carnea trebuie sa fie moale, dar sa opuna o usoara rezistenta. daca nu sunteti siguri ca aveti destula experienta sa utilizati acest test, atunci faceti o incizie in grosimea muschiului si observati cum arata carnea in interior.
![](/ImgCnt/439/picture 097mid.jpg)
ungeti fripturile cu mult mustar, sa se formeze o crusta.
![](/ImgCnt/439/picture 098mid.jpg)
lasati-le sa mai stea inca 2 minute pe grill-ul incins (dar opriti focul, daca e facuta carnea). mustarul de dijon cu aroma de nuca va crea o crusta delicioasa peste buturugile de vitel.
scoateti carnea pe o farfurie pre-incalzita si lasati-o 5 minute fara sa o atingeti. apoi o sectionati in felii groase, perpendicular pe fibra.
![](/ImgCnt/439/picture 107mid.jpg)
transferati feliile pe farfurii individuale (deasemenea incalzite) si decorati cu fulgi de ceapa crocanta, pentru un plus de gust si un contrast placut.
![](/ImgCnt/439/picture 106mid.jpg)
observati ca vita ramane roz in mijloc, semn ca e mediu facuta. puteti sa serviti si cu salata de spanac cu nuci si dressing de lamaie si mustar.
pofta buna!