Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN  ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Muschi de vitel cu sos de piper verde


Publicat: 
Categorii:  Retete vita / Feluri principale / Retete frantuzesti / Retete la cuptor /
5.0 - 24 voturi










Muschiul de vitel cu sos de piper verde este o reteta clasica frantuzeasca, o adevarata perla a acestei rafinate gastronomii. Muschiul fraged de vitel, bine rumenit, dar facut mediu, se potriveste perfect cu acest sos parfumat si elegant. Piperul verde, coniacul si mustarul de Dijon creeaza o combinatie de arome divina, incantatoare pentru papilele gustative.
Astazi vom prepara o cina frantuzeasca , asa ca va invit in paradisul aromelor si al gustului rafinat.

Ingrediente:
-o bucata mare si groasa de muschi de vitel (circa 500gr)
-o ceasca de smantana lichida
-o lingurita mustar de Dijon (am folosit varianta cu piper verde)
-2 linguri boabe de piper verde
-o lingura de unt
-o lingura de ulei
-50 ml coniac
-sare
-piper


Spalati bine carnea, stergeti-o si presarati-o cu piper.


Incingeti uleiul si topiti in el untul. Adaugati carnea in tigaie, mentinand flacara mare.


Puneti un capac si lasati un minut la foc mare si inca 3-4 minute la foc mediu.


Intoarceti carnea si lasati inca 4-5 minute si pe cealalta parte, pana se rumeneste bine.


Ca sa fiti siguri ca ati obtinut o coacere medie, se face un test simplu: se preseaza carnea cu degetul si trebuie sa fie moale-elastica.
Se scoate friptura pe o folie de aluminiu si se impacheteaza bine.



In sosul ramas in tigaie, se toarna smantana si se reduce focul la minim.


Amestecati bine si apoi adaugati coniacul. Atentie sa nu fie foarte fierbinte tigaia pentru ca alcoolul poate lua foc. Daca vreti, puteti sa flambati tigaia, dar aveti grija sa nu aveti hota aprinsa sau sa nu existe ceva care poate lua foc in jur.


Dupa ce se evapora alcoolul, adaugati mustarul.


Apoi adaugati boabele de piper verde, amestecati pana se incorporeaza bine si apoi luati tigaia de pe foc. Desfaceti pachetul in care este invelia carnea, scurgeti sosul de la friptura in sosul de piper, amestecati si serviti peste friptura.


Asezati friptura pe o farfurie preincalzita, turnati sosul peste ea si...voila!


Si o sectiune delicioasa, chiar in timp ce era savurata (ca sa nu spun devorata :) )


Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Somon in sos de sofran
Somon in sos de sofran "Exquisite F...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro