![](/ImgCnt/236/Picture%20077mid.jpg)
![](/ImgCnt/236/picture 077mid.jpg)
![](/ImgCnt/236/picture 076mid.jpg)
orezul cu legume este o reteta ideala pentru toti cei care tin post sau doresc preparate vegetariene delicioase si satioase. profitati pe timpul verii de bogatia legumelor si introduceti ciuperci, ardei grasi, dovlecei, ceapa verde, pentru a colora cat mai frumos orezul.
pentru a reusi un orez delicios si nelipicios trebuie sa stiti cateva secrete de preparare, pe care vi le voi spune pe parcursul retetei.
ingrediente:
-o cana de orez basmati (alegeti varianta integrala pentru a beneficia de un plus de minerale si vitamine)
-un ardei gras
-300 gr ciuperci proaspete
-un morcov
-2 fire de ceapa verde
-o legatura de patrunjel
-o lingurita pasta de ardei iute (optional)
-ulei de masline
-2 catei de usturoi
-sare, piper, boia
![](/ImgCnt/236/picture 066mid.jpg)
tocati ceapa, usturoiul, morcovul si caliti-le in putin ulei de masline.
![](/ImgCnt/236/picture 068mid.jpg)
at
adaugati ciupercile tocate si ardeiul gras taiat cubulete. presarati sare si piper peste legume.
![](/ImgCnt/236/picture 070mid.jpg)
cand legumele sunt calite, adaugati orezul spalat bine. daca doriti sa fie picant, puneti si pasta de ardei iute.
![](/ImgCnt/236/picture 071mid.jpg)
turnati apa fiarta peste orez, atat cat sa-l acopere putin. continuati fierberea, la foc mediu, fara sa amestecati, timp de 10-15 minute (verificati si indicatiile de fierbere de pe cutia de orez). daca este nevoie, mai adaugati cate putin apa pe parcurs. ideal este sa pregatiti orezul in vase antiaderente (tip wok).
![](/ImgCnt/236/picture 073mid.jpg)
cand orezul este aproape gata (bobul este intreg si putin tare), opriti focul si acoperiti cu un capac. lasati-l asa timp de 10 minute. orezul se va umfla datorita aburilor, va ramane intreg si nu se va lipi.
![](/ImgCnt/236/picture 076mid.jpg)
in final, presarati mult patrunjel proaspat tocat si serviti.
![](/ImgCnt/236/picture 077mid.jpg)
pofta buna!