![](/ImgCnt/210/Picture%20104mid.jpg)
![](/ImgCnt/210/picture 104mid.jpg)
![](/ImgCnt/210/picture 106mid.jpg)
primavara este sezonul spanacului, asa ca profitati de aceasta leguma deosebit de sanatoasa si gustoasa. orezul cu spanac este un fel de mancare satios si dietetic in acelasi timp, plin de vitamine si culoare.
luati o portie de sanatate zilnic mancand cat mai multe legume si fructe!
haideti sa mancam si sa traim cat mai "verde"!
ingrediente:
-700 gr spanac crud
-150-200 gr orez (de preferat cel cu bobul lung)
-3 linguri de ulei
-un fir de ceapa verde
-un catel de usturoi
-sare, piper
-100 ml rosii pasate
spalati bine spanacul si scurgeti-l (spanacul se spala in mai multe ape, pana cand e perfect curat). spalati si orezul.
tocati ceapa verde si caliti-o pana devine translucida. daca vreti, adaugati si usturoiul tocat sau macinat.
![](/ImgCnt/210/picture 096mid.jpg)
adaugati orezul, amestecati bine si apoi turnati 200 ml de apa fierbinte(apa trebuie sa acopere orezul).
![](/ImgCnt/210/picture 097mid.jpg)
lasati orezul sa fiarba la foc moderat. adaugati sare si piper.
cand orezul este aproape fiert, adaugati spanacul.
![](/ImgCnt/210/picture 098mid.jpg)
puneti un capac si lasati spanacul sa se inabuse(volumul lui va scadea considerabil).
![](/ImgCnt/210/picture 099mid.jpg)
adaugati rosiile pasate si, daca mai e nevoie, putina apa.
![](/ImgCnt/210/picture 100mid.jpg)
mai lasati sa fiarba 3 minute, pana cand scade sosul.
![](/ImgCnt/210/picture 101mid.jpg)
puneti capacul si lasati orezul sa se "umfle". orezul nu se va lipi, daca alegeti varianta basmati, cu bob lung.
este foarte bun la gust, usor acrisor.
![](/ImgCnt/210/picture 103mid.jpg)
se serveste cald. este ideal ca mancare de post sau ca garnitura la fripturi.
pofta buna!