Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN FR ES 


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Oua vopsite de Pasti


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete romanesti /










Ouale rosii sunt nelipsite de pe masa de Pasti, fiind cel mai important simbol al sarbatorii Invierii Domnului. Pentru cei incepatori, vom explica procedeul vopsirii oualelor pas cu pas, pentru a obtine niste oua frumoase, fara fisuri sau defecte majore de culoare.
Traditia crestina spune ca vopsitul oualelor se face in Joia Mare. Ouale rosii simbolizeaza sacrificiul lui Isus pentru mantuirea lumii, iar obiceiul vopsirii oualelor de Pasti s-a raspandit in toata lumea crestina. Romanii au ridicat acest ritual la rang de arta, fiind recunoscuti pentru tehnicile traditionale de incondeiere.
Traditia populara mai spune ca, daca in duminica Pastelui, te speli pe fata cu apa in care a stat un ou rosu, vei fi frumos si sanatos tot anul.
Ingrediente:
-oua
-vopsea de oua
-otet
-ulei
Mai intai spalati bine fiecare ou cu apa calda si detergent de vase, apoi clatiti-le bine.
Puneti ouale intr-o oala mare cu multa apa rece, adaugati un praf de sare si lasati-le sa fiarba la foc mic. Ouale trebuie sa fie bine acoperite de apa si nu prea inghesuite.


Timpul de fierbere se calculeaza dupa ce apa a dat in clocot. Daca vreti oua moi, fierbeti 2 minute, medii-5 minute,daca vreti foarte tari 10 minute.
Intre timp preparati vopseaua dupa instructiunile de pe pachet (adaugand si 2 linguri de otet).
Cand ouale sunt gata, le puneti in vopsea (cat sunt inca fierbinti) si le lasati sa stea 5-6 minute (sau urmati instructiunile de pe plicul de vopsea).


Apoi le scoateti pe servetele de hartie si le lasati sa se usuce.


In final, ungeti fiecare ou cu putin ulei, pentru a capata un luciu frumos.


Asezati ouale pe platoul de Pasti.



Paste fericit!
Pofta buna!




Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Varza calita la cuptor cu pulpa de porc si kaiser afumat
Varza calita la cuptor cu pulpa de ...
Fasole cu carnati (mancare traditionala romaneasca)
Fasole cu carnati (mancare traditio...

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete fructe de mare
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2014, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro