Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Pui intreg la cuptor in stil turcesc
Pui intreg la cuptor in stil turces...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Pasca fara aluat (cu branza dulce si caise uscate)


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Deserturi / Retete dieta Montignac /








Traditionala pasca de Paste se poate face si in varianta fara aluat, gustul ramanand la fel de delicios, dar cu mai putine calorii. E drept ca va semana mai mult cu o prajitura de branza (gen "Soufflé de fromage"), dar , daca din diverse motive nu puteti sa consumati fainoase si zahar, atunci e o solutie binevenita si chiar foarte delicioasa.
Reteta de pasca fara aluat este una cu indice glicemic foarte redus, o combinatie de low-carb cu low-fat (asa am vrut eu, dar voi faceti cum doriti), care nu este deloc periculoasa pentru sanatatea dvs. Am ales sa adaug caise uscate si nu stafide, deoarece sunt mai putin dulci si mai parfumate.
Fiind o reteta super simpla si economica, o puteti face oricand in timpul anului, ca desert.


Ingrediente pentru o pasca mare:
-10 oua
-1,5 kg branza dulce de vaci cremoasa (sau orice branza de vaci doriti, dar sa fie scursa)
-100 gr fructoza (alternativa mai sanatoasa decat zaharul)
-o punga de caise uscate
-arome: vanilie, rom, lamaie
Se bat bine ouale cu fructoza la mixer. Se adauga branza, aromele si caisele tocate. Gustati si potriviti aromele, eventual o puteti face mai dulce. Daca nu aveti o branza de vaci bine scursa de zer, atunci puteti sa adaugati si mai multe caise sau stafide uscate vor absorbi umezeala) sau 1-2 linguri de faina ( de grau, orez, ce doriti).
Se unge o tava inalta de yena cu foarte putin ulei si se toarna compozitia. Se coace la 180 de grade, 20 de minute si apoi , 30-40 de minute la 160 de grade. Trebuie sa fie legata si usor rumenita (galbena) la final.
Se taie dupa ce se raceste complet. Este mai buna rece, dupa ce a stat la frigider.


Reteta este ideala pentru dietele cu IG mic: Montignac, Beach, Scarsdale, etc , dar si pentru cei care doresc sa limiteze consumul de zahar si amidonuri.
Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant
Salata de vinete ungureasca
Salata de vinete ungureasca

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete fructe de mare
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2014, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro