Acasa    MondoChefs    Top retete        Feluri de mancare        Ingredient        Retete dupa origine        Speciale        Altele        


Nu esti inregistrat.  Login     EN   


 
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Clatite fine si catifelate- reteta rapida de aluat de clatite
Clatite fine si catifelate- reteta ...
Sos  chimichurri (sos argentinian pt fripturi)
Sos chimichurri (sos argentinian p...
Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
Urmareste MondoCucina pe YouTube
MondoCucina.TV

   

Paste multicolore cu unt aromat, masline si parmezan


Timp: 
Publicat: 
Categorii:  Retete italiene / Feluri principale / Paste /
5.0 - 25 voturi










Pastele multicolore sunt unele dintre putinele produse care folosesc coloranti naturali (deci foarte sanatoase). Daca va veti uita pe eticheta, veti vedea ca sunt facute din grau cu diverse legume , frunze sau condimente colorate natural(rosii, spanac, sfecla, curcuma). Le puteti face si acasa sau le puteti cumpara gata facute (cel mai bine este sa alegeti niste paste artizanale italiene, sunt mai scumpe, dar fac toti banii) si veti obtine un adevarat spectacol de culoare si arome.
Pastele pe care le-am pregatit se numesc "Cappeli da chef ai 5 sapori" (Bonete de bucatar cu 5 arome) si au fost intr-adevar demne de numele de paste italiene.
Fiindca sunt paste artizanale, timpul de fierbere a fost foarte redus, circa 5 minute (daca le faceam in casa era si mai scurt 2-3 minute), forma s-a pastrat perfect , la fel si culoarea, iar aromele subtile naturale s-au imprietenit rapid cu sosul de unt aromatizat cu ardei iute uscat, usturoi, ierburi aromatice proaspat culese, maslinele si parmezanul.
Am ales o preparare in gen "alio, olio si pepperoncino", cu doar cateva arome in plus, pentru ca mi s-a parut cea mai potrivita pentru a distinge gustul fiecarei bonete de bucatar.

Fierbem pastele al dente, le scurgem si le trecem prin apa rece sa se opreasca prepararea termica. Le lasam la scurs.
Aromatizam untul in tigaie: punem o lingura de unt, una de ulei de masline extravirgin si le lasam sa se impleteasca. Aruncam fulgi de ardei iute si felii uscate (sau proaspete) de usturoi, amestecam, la foc mediu. Cand simtim aroma de usturoi, adaugam pastele si le saltam bine. Punem si maslinele.


Dupa ce se patrund de aroma cam 1-2 minute, timp in care le amestecam sau saltam tigaia, adaugam ierburile aromatice si cateva linguri de parmezan ras.


Oprim focul, amestecam si gata.
Se servesc cu extra-parmezan ras pe deasupra si piper negru.


Simple, dar buuuune!
Pofta buna!





Voteaza


Trebuie sa fii inregistrat(a) pentru a putea vota. Login

 

 

 
 




Alte recomandari

Carpaccio de ciuperci
Carpaccio de ciuperci
Snack vegetarian
Snack vegetarian
Curcan in sos picant
Curcan in sos picant

 
Google+ Follow Me on Pinterest

 
      Retete africane
      Retete americane
      Retete argentiniene
      Retete asiatice
      Retete australiene
      Retete austriece
      Retete braziliene
      Retete caraibiene
      Retete chinezesti
      Retete cipriote
      Retete egiptene
      Retete elvetiene
      Retete evreiesti (israeliene)
      Retete exotice
      Retete frantuzesti
      Retete germane
      Retete grecesti
      Retete indiene
      Retete Insulele Reunion
      Retete italiene
      Retete libaneze
      Retete macedonesti
      Retete marocane
      Retete mexicane
      Retete olandeze
      Retete orientale
      Retete pakistaneze
      Retete portugheze
      Retete romanesti
      Retete rusesti
      Retete sarbesti
      Retete spaniole
      Retete thailandeze
      Retete tunisiene
      Retete turcesti
      Retete unguresti
 
 
      Aperitive
      Clatite
      Deserturi
      Feluri principale
      Garnituri
      Paste
      Retete craciun
      Retete de post
      Retete la cuptor
      Retete vegetariene
      Salate
      Sosuri
      Supe si ciorbe


 
 
      Ficatei
      Retete ardei
      Retete avocado
      Retete banane
      Retete capsuni
      Retete carne tocata
      Retete cartofi
      Retete cu fructe
      Retete curcan
      Retete de iepure
      Retete de porc
      Retete dovlecei
      Retete fructe de mare
      Retete goji
      Retete kiwi
      Retete miel
      Retete orez
      Retete peste
      Retete pui
      Retete rata
      Retete rosii
      Retete vinete
      Retete vita
 
 
      Cocteiluri
      Retete dieta Montignac
      Retete dieta South Beach
 
 
 
Copyright © 2017, mondocucina.ro

Developed by IQCapital
Education: eastchance.com | bursemaster.ro
Food and lifestyle: mondocucina.ro | recipesfantasy.com | mondorecipes.com | mondorecetas.es | mondecuisine.fr | retetedevis.ro